Hokej

VIDEO: Kopitar dosegel nov gol, sanjski začetek sezone kraljev

Los Angeles, 27. 10. 2017 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar v novi sezoni lige NHL iz tekme v tekmo niza dobre predstave. Na gostovanju Los Angeles Kings v Kanadi pri Montreal Canadiens je v statistiko s pravo mojstrovino vpisal že sedmizadetek sezone, kralji pa so zmagali s 4:0 in so še naprej najboljša ekipa zahodne konference.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Los Angeles Kings
    03:30
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Arizona Coyotes
    02:35
    Vrhunci tekme New York Rangers - Arizona Coyotes
Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: AP
Blestel je tudi vratar Jonathan Quick, ki je na svoji jubilejni 500. tekmi v NHL zaustavil 40 strelov in še 46. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Junak minule zmage kraljev proti Ottawa Senators Adrian Kempe in Tyler Toffoli sta zadela v razmaku 11 sekund uvodne tretjine, kralji pa so povsem zasenčili domačo vrsto. "Zmagali smo, to je najpomembneje. Ta čas smo na turneji šestih tekem in za ekipo je pomembno, da ne popuščamo in igramo dober hokej," je po zmagi dejal junak večera Quick in o svojem mejniku dodal: "Super je, a čez nekaj dni me že čaka 501. nastop, tako da se bom raje ukvarjal s tem, ki prihaja." Med strelce se je vpisal še Kurtis MacDermid in pomagal kraljem prizadejati še drugi poraz Montrealu v tednu dni; na tekmi v Los Angelesu so Kings slavili s 5:2. Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Boston Bruins. Dvakratni zaporedni branilci naslova Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins so na domačem ledu po podaljšku z 2:1 ugnali Winnipeg Jets. Junak večera je bil Phil Kessel, ki je v podaljšani igri ukanil gostujočega vratarja Connorja Hellebuycka in po dobri minuti dodatne igre s svojim okroglim 300. zadetkom v NHL zapečatil razplet tekme. Kessel, ki je očitno specialist za podaljšek, saj je dosegel zmagoviti zadetek v dodatnem igralnem času tudi v torek proti Edmontonu, je postal 18. ameriški hokejist z vsaj 300 zadetki v NHL, med še dejavnimi v ligi pa zaostaja le za igralcem Minnesote Zachom Parisejem.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Parise je sicer pred dnevi uspešno prestal operacijo hrbta, ki ga je od ledenih ploskev oddaljila za osem do deset tednov. Enkrat je za pingvine, ki so zmagali petič na zadnjih šestih tekmah, zadel še Conor Sheary. Edini gol za goste je dosegel Josh Morrissey. Boston Bruins so z 2:1 premagali San Jose Sharks, Toronto Maple Leafs so doma s 3:6 klonili proti Carolina Hurricanes, domače zmage so se razveselili New York Rangers, ki so v Madison Square Gardnu s 5:2 odpravili Arizona Coyotes. Ottawa Senators so bili s 5:4 boljši od Philadelphia Flyers, hokejisti Tampa Bay Lightning so s 3:2 premagali Detroit Red Wings, Florida Panthers pa so kar z 8:3 povozili kalifornijsko ekipo Anaheim Ducks. Minnesota Wild je s 6:4 ugnala New York Islanders, doma so zmagali tudi Edmonton Oilers in Vancouver Canucks. Naftarji so bili s 5:4 boljši od Dallas Stars, francoski Kanadčani pa s 6:2 od Washington Capitals.

Izidi:
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings       0:4
Kempe 19., Toffoli 20., Kopitar 35., MacDermid 44. 
Boston Bruins - San Jose Sharks              2:1
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes    3:6
New York Rangers - Arizona Coyotes           5:2
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets          2:1 (podaljšek)
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers        5:4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings      3:2
Florida Panthers - Anaheim Ducks             8:3
Minnesota Wild - New York Islanders          6:4
Edmonton Oilers - Dallas Stars               5:4
Vancouver Canucks - Washington Capitals      6:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matijassll
27. 10. 2017 22.39
Go Kings Go 👑 .Kopi št.1 Slovenskih športnikov.
Trippin balls
27. 10. 2017 08.46