Hokej

VIDEO: Kopitar odigral z 'glavo' in nato edini zadel iz kazenskega strela za pomembno zmago kraljev

Los Angeles, 03. 03. 2017 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v hokejski ligi NHL v domači dvorani ugnali Toronto Maple Leafs s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov. Edini gol pri hokejski "loteriji" je dosegel slovenski reprezentant Anže Kopitar in tako odločil zmagovalca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje so na tekmi z goloma Tylerja Bozaka v 3. in Nikite Zajceva v 18. minuti vodili že z 2:0, nato je Anže Kopitar v 41. minuti (že po 37 sekundah zadnje tretjine) ob igralcu več na ledu znižal, imel je tudi precej sreče, saj se je plošček odbil od čelade branilca Toronta Zajceva. Tanner Pearson pa je v naslednji minuti poskrbel za izenačenje. Ker nadaljevanje in podaljšek nista prinesla zmagovalca, so o njem odločali kazenski streli, v katerih je junak tekme postal slovenski hokejski zvezdnik, ki je edini dosegel gol. Na ledu je prebil kar dobrih 22 minut in pol in enkrat ustrelil na gol. Za kapetana je bil to sedmi gol v sezoni, prvi po 31. januarju.

V golu kraljev je bil znova Jonathan Quick, ki je tokrat branil odlično, ustavil je 29 strelov (93,5 odstotna uspešnost). V strelih so bili boljši kralji (35:31). Prvič je za kralje zaigral izkušeni napadalec Jarome Iginla, ki je nazadnje igral za Colorado. Kopitar in soigralci so se z zmago tako začasno zavihteli na osmo mesto v zahodni konferenci, zadnje, ki še vodi v končnico. Tega bodo skušali utrditi po prostem večeru, ko bodo v domači tekmi gostili naslednjega tekmeca iz Kanade - Vancouver.

Na tekmi v Bostonu je imel veliko razlogov za dobro voljo vratar rangerjev Henrik Lundqvist. Ne le, ker je praznoval 36. rojstni dan, lepo darilo si je podaril kar sam: z 32 obrambami je poskrbel za zmago svoje ekipe, ki je domače premagala z 2:1. Obenem pa je dosegel 403. zmago v NHL, s katero se je na lestvici lige pomaknil na deseto mesto v družbo Granta Fuhra.

V Washingtonu so videli nogometni izid 1:0 in zmago domačih, rekordno 14. zaporedno na domačem terenu. Vratar Washingtona Braden Holtby je za "shutout" tokrat potreboval le 15 obramb. "Ni bila ravno tekma za užitek. Kot bi se premaknili v časovnem stroju. Novih navijačev najbrž nismo pridobili, imamo pa zmago," je po tekmi, v kateri se sicer ni veliko dogajalo, dejal Holtby. Edini strelec je bil Jakub Vrana.

Enak izid, a s precej več akcije pred goloma, so videli gledalci v Columbusu. Zadovoljni so bili domači, saj so po zaslugi edinega zadetka Brandona Saada zmagali z minimalno razliko, vratar domačih Sergej Bobrovski pa je v statistiko vpisal četrto tekmo brez prejetega gola v sezoni in skupno 16. v karieri, za kar je potreboval 38 obramb.

 



Izidi:
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs    3:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Florida Panthers     2:1 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Arizona Coyotes           6:3
Boston Bruins - New York Rangers           1:2
Washington Capitals - New Jersey Devils    1:0
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild     1:0
Ottawa Senators - Colorado Avalanche       2:1
Montreal Canadiens - Nashville Predators   2:1
Dallas Stars - New York Islanders          4:5
San Jose Sharks - Vancouver Canucks        3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.