Hokej

VIDEO: Kopitar izenačil še en dosežek Gretzkyja, točka premalo za zmago na sosedskem obračunu

Los Angeles, 31. 03. 2018 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ekipa Anaheim Ducks je na sosedskem obračunu z Los Angeles Kings v podaljšku premagala kralje slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja (2 : 1). Hrušičan je v vedno bogatejšo osebno statistiko vknjižil podajo in je prvi član kraljev po sezoni 1993/94 in velikem Waynu Gretzkyju, ki je v rednem delu zbral najmanj 90 točk.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v noči na soboto vpisal novo podajo v letošnjo statistiko v ameriški ligi NHL, a je to bilo premalo za zmago njegovih Los Angeles Kings, ki so po podaljšku klonili na gostovanju pri Anaheim Ducks z 1 : 2. Pomembno zmago račkam je v peti minuti podaljška tekme med dvema neposrednima tekmecema za končnico v zahodni konferenci priboril Rickard Rakkell.

Kopitar (s črko C na dresu) in soigralci v gneči pred vrati Jonathana Quicka.
Kopitar (s črko C na dresu) in soigralci v gneči pred vrati Jonathana Quicka. FOTO: AP

Kralji so pred tem povedli v sedmi minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Dustina Browna zadel Drew Doughty, a je domača ekipa poravnala izid v 17. minuti druge tretjine z zadetkom Nicka Ritchieja, nato pa je tako kot na 17 od zadnjih 24 medsebojnih srečanj znova odločil le en gol. Švedski center Rakell je tako že tretjič letos dosegel odločilni zadetek za svojo ekipo. To je bil tudi 32. gol v letošnji sezoni zanj, tako potrebuje samo še enega, da izenači svoj strelski rekord iz lanske sezone.

Kopitar: Vemo, da lahko igramo bolje
"Seveda smo si želeli dve točki, ampak se bomo morali zadovoljiti z eno. Kljub temu mislim, da ne moremo biti zadovoljni, ker vemo, da lahko igramo bolje. Vse pohvale tekmecem, odigrali so dobro tekmo," je po tekmi povedal 30-letni Hrušičan. Domača ekipa je po izenačenju v zadnji tretjini močno pritisnila na gol kraljev, a se je v vratih za goste izkazal Jonathan Quick, ki je na tekmi zbral 31 obramb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kljub vsemu se mi zdi, da smo dobro odigrali zadnjo tretjino. Res so tekmeci pritisnili, a Jonathan se je izkazal v golu. Bil je res dober, imel nekaj izjemnih obramb in mislim, da nam je on zagotovil točko," je ocenil Kopitar, ki je še dodal, da tekme proti Anaheimu vedno pomenijo hud boj, letos zaradi lova na končnico še toliko bolj.

Prvi po Gretzkyju
Kopitar je z novo vpisano podajo na tekmi proti Anaheimu svoj letošnji strelski izkupiček dvignil na 90 točk in tako ostaja na šestem mestu med najboljšimi strelci lige. Hrušičan je prvi član kraljev po sezoni 1993/94, ki je zbral 90 točk v rednem delu sezone, to pa je v omenjeni sezoni uspelo enemu največjih vseh časov Waynu Gretzkyju. Legendarni Kanadčan je takrat sicer zbral neverjetnih 130 točk. Ob tem je v Los Angelesu že stekla kampanja za Kopitarja v boju za cenjeno trofejo Hart Memorial, ki jo po rednem delu sezone v NHL vsako leto podelijo najkoristnejšemu igralcu.

Vrhunci tekme Anaheim Ducks LA Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji kljub porazu s 94 osvojenimi točkami na 79 odigranih tekmah ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imajo njihovi tekmeci manj odigranih tekem. Na sedmem mestu za moštvom iz Los Angelesa so zdaj rački s 93 točkami in eno tekmo manj, na osmem Colorado Avalanche z 92 točkami in eno tekmo manj, na devetem pa St. Louis Blues z 91 točkami in tremi tekmami manj.

St. Louis je v petek sicer zabeležil poraz po podaljšku v gosteh proti Las Vegas Golden Knights z 3 : 4, medtem ko je Colorado močno, s 5 : 0, premagal Chicago Blackhawks. Na preostalih tekmah so New York Islanders doma izgubili s Toronto Maple Leafs s 4 : 5, New York Rangers so zabeležili poraz doma proti Tampa Bay Lightning s 3 : 7, Washington Capitals pa so doma klonili proti Carolina Hurricanes z 1 : 4.

Izidi:

Anaheim Ducks ‒ Los Angeles Kings 2 : 1 (po podaljšku)
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles.)

Colorado Avalanche ‒ Chicago Blackhawks 5 : 0
Las Vegas Golden Knights
‒ St. Louis Blues 4 : 3 (po podaljšku)
New York Islanders ‒ Toronto Maple Leafs 4 : 5
New York Rangers ‒ Tampa Bay Lightning 3 : 7
Washington Capitals ‒ Carolina Hurricanes 1 : 4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
31. 03. 2018 08.15
+1
Ko bi vi kvazinovinarji 24 kur enkrat samkrat prebrali svoje članke preden jih objavite! Los Angelesk!? Močno upam, da ob skorajšnji menjavi lastnika ProPlusa VSI pristanete na cesti.
matijassll
31. 03. 2018 08.09
+11
Vsaka točka šteje. Dajmo sedaj zmagat tri zadnje tekme doma in smo v končnici. Go Kings Go. We Hart Kopitar.