Hokej

VIDEO: Kopitar nadaljuje strelski niz, kralji pa ostalih praznih rok proti Jagru in soigralcem

Los Angeles, 12. 10. 2017 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti iz Los Angelesa so na uvodnih dveh tekmah hokejske lige NHL premagali tekmeca iz Philadelphie in San Joseja, na tretji tekmi sezone pa so morali priznati premoč igralcem iz Calgaryja, ki so po podaljšku slavili s 4:3. Navkljub porazu se je znova izkazal Anže Kopitar, ki je za kralje dosegel gol in podajo.

Več videovsebin
  • Vrhunci NHL tekme Washington - Pittsburgh
    02:20
    Vrhunci NHL tekme Washington - Pittsburgh
  • Vrhunci NHL tekme Toronto - New Jersey
    02:22
    Vrhunci NHL tekme Toronto - New Jersey
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gosti iz Calgaryja so v Staples Centru vodili že z 2:0, potem ko sta v prvi tretjini zadela Matthew Tkachuk in Michael Frolik, a so kralji v nadaljevanju zaigrali veliko bolj udarno in v drugi tretjini po golu Anžeta Kopitarja znižali na 1:2. V zadnji tretjini je z dvema zadetkoma - pri drugem golu mu je podal kapetan Kopitar - zablestel Dustin Brown, a so gosti prek Tkachuka izenačili na 3:3.

V sodnikovem podaljšku je že po dobri minuti igre za goste zadel Sean Monahan in kralje prvič v tej sezoni zavil v črno. Kralji so bili boljši v strelih (45:39), Kopitar je sprožil tri strele, na ledu pa je bil 22 minut in 39 sekund. V tej sezoni je na treh tekmah zbral že pet točk (3 gole, 2 podaji). Za plamene je prvič zaigral že kar legendarndi Čeh, 45-letni Jaromir Jagr. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bo gostil Buffalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Crosby s Pittsburghom slavil v Ovečkinovem Washingtonu
Na sporedu so bile še štiri tekme, najbolj zanimiva pa je bila v ameriški prestolnici med hokejisti iz Washingtona in Pittsburgha. Končne zmage so se veselili letošnji zmagovalci Stanleyjevega pokala, ki so vse tri gole dosegli z igralcem več na ledu. Za končno zmago s 3:2 so gole prispevali Kris Letang, Patric Hornqvist in Conor Sheary, za gostitelje sta zadela Christian Djoos in Aleks Ovečkin.

New Jersey je slavil v Torontu s 6:3, za zmagovito zasedbe pa sta po dvakrat zadela Miles Wood in Pavel Zacha. Colorado je na domačem ledu ukanil Boston s 6:3, za zmago je dva gola prispeval Sven Andrighetto. Anaheim je bil doma boljši od New York Islanders s 3:2.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils   3:6
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:3
Colorado Avalanche - Boston Bruins        6:3
Anaheim Ducks - New York Islanders        3:2
Los Angeles Kings - Calgary Flames        3:4 - podaljšek

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.