Hokej

VIDEO: Kopitar z dvema podajam pomagal kraljem do zmage

Los Angeles, 03. 12. 2014 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo doma premagalo Boston Bruins z 2:0. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je v statistiko vnesel dve podaji in prekinil niz petih tekem s prazno statistiko, gola za zmagovalce pa sta dosegla Tanner Pearson in Tyler Toffoli.

Ekipa Los Angelesa ostaja med najmanj gostoljubnimi moštvi v ligi NHL, saj kralji na domačem ledu le redko izgubijo. Drugače je na gostovanjih, tokrat so v domačem Staples Centru gostili Boston. Zmagali so z 2:0, gola sta dosegla mlada napadalca Tanner Pearson v prvi tretjini in Tyler Toffoli v 60. minuti v prazen gol, pri obeh golih je podal Anže Kopitar. Slovenski reprezentant je igral slabih 18 minut, trener Sutter pa ga je v napad tokrat postavil s Pearsonom in Jeffom Carterjem. Kopitar je tudi prekinil niz petih tekem brez gola ali podaje, trenutno je na petem mestu klubske lestvice po zbranih točkah (22 tekem, 12 točk za 5 golov in 7 podaj), prvi je Toffoli, ki je na 25 tekmah zbral 20 točk (10 golov, 10 podaj).

Izkazal se je tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 31 strelov in bil izbran za najboljšega igralca tekme. Njegova najboljša poteza na tekmi je bila obramba v 11. minuti, ko je Torey Krug prišel do nenadnega strela s strani, plošček pa je Quick s telesom preusmeril v vratnico, od koder se je odbil nazaj v polje. Tudi Bostonov vratar Niklas Svedberg je imel polne roke dela in ga je opravljal dobro, vseeno pa je ob 34 strelih tekmecev enkrat le klonil.

S še tesnejšim izidom se je končala tekma v Pittsburghu. Gledalci so videli samo en gol, a je domači zvezdnik Jevgenij Malkin poskrbel za njihovo veselje v 43. minuti. tekmo pa je zaznamoval tudi močan nalet Roberta Bortuzza na zvezdnika New Jerseyja Jaromirja Jagra, po katerem je češki veteran za več minut obležal na ledu in pozneje tekmo predčasno končal. Vratar domačih Marc-Andre Fleury pa je ustavil vseh 29 strelov za peti "shutout" v sezoni.

Vancouver je tesno premagal Washington, največ zaslug pa je imel Daniel Sedin, ki je zadel dvakrat, obakrat ob številčni prednosti. V Detroitu do domači dosegli prvi gol in zadnja dva na tekmi, a med 16. in 48. minuto so bili strelsko razpoloženi le gostje. Zadeli so štirikrat, zmagoviti gol je prispeval Aaron Ekblad. Philadelphio je le enajst sekund ločilo od podaljška v San Joseju. A Matt Nieto je takrat zadel za 2:1 in zmaga je ostala doma. Junak Calgaryja je bil novinec Josh Jooris, ki je proti Arizoni dosegel tri gole, tudi po njegovi zaslugi pa se moštvo vzpenja proti vrhu zahodne konference, kjer zaostaja le še za Vancouvrom in Anaheimom.

Izidi:
New York Islanders - Ottawa Senators 3:2 (podaljšek)
Washington Capitals - Vancouver Canucks 3:4
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 2:1 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Florida Panthers 3:4
San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 2:1
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1:0
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 2:1
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 5:3
Calgary Flames - Arizona Coyotes 5:2
Los Angeles Kings - Boston Bruins 2:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Helmuth
03. 12. 2014 08.56
+7
"Z DVEMA PODAJAM" .... SLOVENIJA MOJA DOMA