Hokej

VIDEO: Kralji so si v San Joseju po podaljšku rešili 'kožo', Kopitar se je izkazal z golom

San Jose, 19. 04. 2016 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Hokejisti Los Angelesa so v prvem krogu končnice lige NHL dosegli pomembno zmago v gosteh in znižali izid v zmagah na 2:1. San Jose je dobil prvi dve tekmi v Los Angelesu, kralji pa so na tretji tekmi slavili v gosteh po podaljšku (1:2). Anže Kopitar je dosegel prvi gol za kralje.

Hokejisti Los Angelesa so se znašli v težkem položaju, saj so po dveh tekmah prvega kroga končnice lige NHL zaostajali z 2:0 v zmagah. San Jose je dobil obe tekmi v Staples Centru in kralji so nujno potrebovali zmago, sicer bi se znašli na robu izpada (moštva igrajo na štiri zmage v seriji "best of seven"). Anže Kopitar in soigralci so na prvi od dveh tekem v San Joseju pokazali šampionski duh in slavili pomembno zmago.
 

Prvi so sicer povedli gostitelji že po 30 sekundah tekme, gol je dosegel Joe Thornton. Nato pa je v deveti minuti ob igralcu več po podaji Milana Lucica izenačil slovenski hokejist v dresu kraljev. Do konca rednega dela golov ni bilo več, je pa Tanner Pearson dosegl odločilni gol v četrti minuti podaljška. Kralji so zmagali z 2:1, enak izid je sedaj tudi v številu zmag (2:1). Naslednja tekma, prav tako v San Joseju, bo v noči iz srede na četrtek po slovenskem času. Hrušičan je bil veliko na ledu (23:47 minut), zbral je pet strelov in pet naletov na telo, dobil je 65 odstotkov sodniških metov. V strelih so bili boljši gostitelji (30.24), izvrsten je bil vratar Jonathan Quick (ubranil je kar 96,7 odstotka strelov).

"Zdaj že nekoliko razmišljajo o nas. To pa je točno to, kar smo želeli," je bil po uspehu, s katerim so preprečili nevarno vodstvo tekmecev s 3:0 v zmagah, zadovoljen branilec kraljev Drew Doughty. "Izkazali smo se kot trdno moštvo, pa čeprav smo bili že potisnjeni ob zid. Še vedno smo v igri in zdaj bo zanimivo, seveda bomo iskali izenačenje v seriji," pa je zmago pospremil strelec zmagovitega gola Pearson.

Najboljša ekipa rednega dela lige Washington Capitals je le še eno zmago oddaljena od napredovanja v naslednji krog. Hokejisti iz prestolnice Združenih držav so v prvem krogu končnice povedli s skupnim izidom 3:0 v zmagah, potem ko so tudi v gosteh s kar 6:1 premagali povsem nemočno ekipo Philadelphia Flyers. Za Washington so zadeli Marcus Johansson, dvakrat Aleksander Ovečkin, po enkrat pa še Jevgenij Kuznjecov, John Carlsson in Jay Beagle. Edini zadetek so domači vpisali takoj na začetku, po 57 sekundah igre, ko je bil uspešen Michael Raffl.

Na Zahodu so hokejisti Minnesota Wild po dveh porazih v gosteh zmanjšali zaostanek za Dallas Stars, ki je tretjo tekmo prvega kroga končnice po preobratu izgubil s 3:5. Dallas je zapravil začetno vodstvo 2:0, za oba uvodna gola je poskrbel Patrick Sharp, preostalega pa Colton Sceviour. Junak Minnesote je bil Jason Pominville z dvema zadetkoma in podajo, za domače pa so zadeli še Chris Porter, Erik Haula in Mikko Koivu.

Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Philadelphia Flyers - Washington Capitals    1:6
(Washington vodi s 3:0 v zmagah)

- Zahod:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings          1:2 (podaljšek)
(San Jose Sharks vodi z 2:1 v zmagah)

Minnesota Wild - Dallas Stars                5:3
(Dallas vodi z 2:1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ponižni
19. 04. 2016 21.08
+1
najbolši so ko jim voda teče v grlo samo tako naprej
JAMES23
19. 04. 2016 12.29
+3
bravo kopi!!!
JAMES23
19. 04. 2016 12.29
+0
bravo ovi!!!!go caps!!!!!!
macek_garfield
19. 04. 2016 09.40
-9
za tek nekaj 10 milionov koliko je vreden bo pa ja dal kak gol
hockeyfan
19. 04. 2016 10.25
+11
a te mučijo milijonji, kaj? saj ima vsak ko se rodi, možnost iti po njegovi poti....ampak vsak ni za to, kajne? GO KINGS GO...
zeleleni
19. 04. 2016 08.37
+8