Hokej

VIDEO: Kopitarjev prvi gol ni preprečil težav kraljev: izgubili so tretjo zaporedno tekmo

Minnesota, 19. 10. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejistom Los Angelesa v ligi NHL na začetku sezone ne gre po načrtih. Na gostovanju v Minnesoti so ostali praznih rok (6:3) in so izgubili vse tri tekme na uvodu sezone. Kapetan kraljev Anže Kopitar je dosegel prvi gol v sezoni.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Minnesota - Los Angeles
    02:12
    Vrhunci tekme Minnesota - Los Angeles
  • Vrhunci tekme Chicago - Philadelphia
    02:56
    Vrhunci tekme Chicago - Philadelphia

Ekipa slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je po uvodnih porazih proti San Joseju in Philadelphii tokrat klonila v St. Paulu, Minnesota je slavila s 6:3. Hrušičan je na ledeni ploskvi dvorane Xcel Energy Center preživel 22:42 minute, imel je drugo največjo minutažo v moštvu za branilcem Drewom Daughtyjem, šestkrat je ustrelil na gol in enkrt je moral na kazensko klop. Gol je dosegel na začetku zadnje tretjine, ko je znižal izid na 5:2. Poleg njega je za kalifornijsko ekipo dvakrat zadel Tanner Pearson. V razpoloženi domači zasedbi so se med strelce vpisali Erik Haula, Charlie Coyle, Jason Pominville, Mikko Koivu, Teemu Pulkkinen in Jared Spurgeon v prazno mrežo ob koncu tekme. V strelih je bilo 30:26 za kralje.

Kralji so sicer brez prvega vratarja Jonathana Quicka, ki se je poškodoval že na začetku uvodne tekme v sezoni. Nadomestil ga je Jeff Zatkoff, ki pa je zabeležil tri poraze. Na tokratni tekmi ga je trener Darryl Sutter zamenjal po drugi tretjini, pri izidu 5:1. Ustavil je 11 od 16 trelov (68,8 odstotna uspešnost), do konca je branil Slovak Peter Budaj. "Veliko dejavnikov je za ta začetek sezone s tremi porazi. Preprosto moramo biti boljši, to je dno. Morali bomo začeti znova, predvsem pa ne bomo smeli dobivati toliko zadetkov. Res ni treba biti znanstvenik za takšno ugotovitev," je bil po tekmi v pogovoru za ameriške medije samokritičen kapetan Kopitar.

Na preostalih tekmah je največ pozornosti veljalo tekmi v Chicagu, kjer je Marian Hossa dosegel 500. gol v karieri. Proti Philadelphii je njegov Chicago zmagal s 7:4, slovaški veteran pa je postal 44. igralec v ligi NHL s takšnim okroglim številom zadetkov. Zmago domačih sta s po dvema zadetkoma potrdila še Artemi Panarin in Artjom Anisimov.

Tako kot Kopitar je tudi zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin dosegel prvi gol nove sezone, prispeval je zadetek za 3:0 proti Coloradu. V Montrealu se je izkazal rezervni vratar Al Montoya, ki nadomešča bolnega Careya Prica; tokrat je na tekmi s Pittsburghom zaklenil vrata in ubranil vseh 36 poskusov tekmecev, njegova ekipa pa je zmagala s 4:0.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko jih čaka gostovanje v Dallasu. Teksaška ekipa je na uvodnih treh tekmah nove sezone dosegla dve zmagi in doživela poraz.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 7:4
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4:0
Ottawa Senators - Arizona Coyotes        7:4
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers   4:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - St. Louis Blues      2:1 (podaljšek)
Calgary Flames - Buffalo Sabres          4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes    3:2
Nashville Predators - Dallas Stars       1:2
Minnesota Wild - Los Angeles Kings       6:3
(Anže Kopitar 1 gol za Los Angeles)
New Jersey Devils - Anaheim Ducks        2:1
New York Islanders - San Jose Sharks     2:3
Washington Capitals - Colorado Avalanche 3:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.