Hokej

VIDEO: Kopitarjeva gola premalo za zmago kraljev

Raleigh, 23. 11. 2015 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL je moštvo edinega slovenskega hokejista v tem tekmovanju doživelo poraz, čeprav je Anže Kopitar dosegel dva gola. Na koncu sta bila njegova zadetka premalo, kralji iz Los Angelesa so v Raleighu proti domači Carolini izgubili s 3:4.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters
Los Angeles se je prebudil prepozno, da bi lahko poskrbel za popoln preobrat. Domači, šele drugič v sezoni so na tekmi dosegli več kot tri gole, so namreč po zadetkih 21-letnega Bretta Pecseja, ta je dosegel prvenec v ligi NHL, Jeffa Skinnerja in Justina Faulka v 25. minuti vodili s 3:0. A domači so imeli v 25. minuti kar dva igralca več, pri Los Angelesu sta bila izključena Anže Kopitar in Drew Doughty, kar v ligi NHL običajno pomeni gol. Dva gola so nato v manj kot minuti drugega dela dosegli tudi gostje. Najprej Dustin Brown s kazenskim strelom, nato Kopitar, ki je spretno počakal v napadalni tretjini in prestregel napačno podajo domačih, toda po zaslugi Faulka, ki je tudi sedmi in osmi gol v sezoni dosegel ob igralcu več na ledu, so gostitelji na zadnji odmor odšli s 4:2. "Tudi sam ne vem, zakaj letos zadevam le ob igralcu več. Pač poskusim in streljam, ostalo je naključje. Danes je bil drugi gol res pomemben, saj je na koncu odločil tekmo," je po tekmi povedal branilec, tokrat mož odločitve. Slovenski reprezentant Kopitar je nato v 50. minuti ob "power playju" v slogu branilca z modre črte dosege še tretji gol za goste, a je bil izid 3:4 nazadnje tudi končni izid dvoboja. V noči na torek kralje čaka gostovanje pri Floridi.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Odigrane so bile še tri tekme. San Jose je na gostovanju pri Columbusu v zadnji tretjini že zaostajal z 1:3, štirje goli pa so pomenili popoln preobrat. Montreal, vodilna ekipa vzhoda, je doma ugnal New York Islanders s 4:2, a še tri minute in pol pred koncem je bil izid izenačen na 2:2. Še tesneje se je razpletlo v Vancouvru, kjer so gostje iz New Jerseyja slavili s 3:2.

Izidi:
Carlina Hurricanes
- Los Angeles Kings  4:3
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 3:5
Montreal Canadiens - New York Islanders 4:2
Vancouver Canucks - New Jerey Devils    2:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

truga
24. 11. 2015 08.32
...Kopi pocasi prihaja na svoje delovne obrate...go,go,go...