Hokej

VIDEO: 'Hat-trick' Kopitarjevih podaj za zmago nad Winnipegom, slovenski as za odločilni gol podal kar z drsalko

Los Angeles, 15. 01. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V najmočnejši hokejski ligi na svetu, ligi NHL, so Los Angeles Kings v svojem Staples Centru gostili ekipo Winnipeg Jets. Ekipa iz Kalifornije pa se je veselila druge zaporedne zmage, potem ko so po podaljšku s 3:2 strli odpor legendarne ekipe iz Kanade. Kapetan kraljev Anže Kopitar je ponovno začel nabirati točke, tokrat se je izkazal s podajami pri vseh treh zadetkih domače ekipe. Enkrat je podal celo z drsalko.

Hokejisti Los Angles Kings so davi v severnoameriški hokejski ligi NHL po podaljšku premagali Winnipeg Jets s 3:2, slovenski reprezentant Anže Kopitar pa se je prav pri vseh treh golih Los Angelesa vpisal med podajalce. Po prostem dnevu bo naslednji nasprotnik Los Angelesa Tampa Bay. Kralji so imeli tokrat obilo dela za zmago nad Winnipegom. Gostitelji so v prvem delu z golom Mariana Gaborika sicer povedli, a sta Drew Stafford v 36. in Dustin Byfuglien v 48. minuti, obakrat ob igralcu več na ledu, poskrbela za vodstvo ekipe iz Kanade. Kraljem je podaljšek v 55. minuti zagotovil Dustin Brown, Jeff Carter pa je po 1:36 minute dodatnega dela igre poskrbel, da sta obe točki ostali v Kaliforniji. Kralji so z dvaindvajseto zmago (deseto po podaljšku ali kazenskih strelih) prišli do 48 točk v letošnji sezoni, s katerimi še vedno zasedajo osmo mesto na zahodni konferenci. To je še zadnja pozicija, ki po rednem delu sezone prinaša uvrstitev v končnico in priložnost, za naskok na sloviti Stanleyjev pokal. Kopitar je s tremi podajami prišel do številke 24, kar se tiče osvojenih točk v letošnji sezoni. Na 43 tekmah, kolikor so jih kralji v sezoni 2016/17 odigrali, je Anže zbral dvajset podaj in štiri zadetke. Prvi strelec ekipe ostaja Carter, ki je zbral 40 točk (23 golov, 17 podaj), kar ga uvršča na trinajsto mesto v celotni ligi.

Anže Kopitar se je po slabi prvi polovici sezone, začel prebujati in zbirati pomembne točke, ki pomagajo kraljem v boju za končnico.
Anže Kopitar se je po slabi prvi polovici sezone, začel prebujati in zbirati pomembne točke, ki pomagajo kraljem v boju za končnico. FOTO: AP

Izredno napeto je bilo tudi v Edmontonu, kjer so gostitelji kanadski derbi s Calgary Flames dobili šele po izvajanju kazenskih strelov. V neposrednem obračunu igralca in vratarja sta bila uspešna Leon Draisaitl in Mark Letestu, vratar Edmontona Cam Talbot pa je ubranil oba strela na svoj gol in tretja serija kazenskih strelov sploh ni bila potrebna. Prvaki iz Pittsburgha so doživeli tretji zaporedni poraz. Sidney Crosby in soigralci so pri Detroitu zapravili vodstvo z 2:0 in na koncu izgubili s 3:6. Pittsburgh tako ostaja na tretjem mestu v metropolitanski skupini. Poraz je doživel tudi Columbus, doslej najuspešnejša ekipa rednega dela, ki ga je s 4:3 premagala Florida. Odločilen je bil gol Jaromirja Jagra v začetku zadnje tretjine za vodstvo domačih s 4:2 in Boone Jenner je goste v 47. minuti pripeljal do zaostanka 3:4, za preobrat pa je Columbusu, ki ima na lestvici točko prednosti pred Washingtonom, zmanjkalo moči.

Kopitar akcijo za odločilni zadetek začel kar s podajo z drsalko:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Akcija za zadetek Dustina Browna:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podaja Gaboriku za vodilni zadetek na tekmi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi lige NHL:

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 3:2*
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 4:3
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 6:3
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2:4
Montreal Canadiens - New York Rangers 5:4
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 0:3
Dallas Stars - Minnesota Wild 4:5
Carolina Hurricanes - New York Islanders 7:4
Colorado Avalanche - Nashville Predators 2:3
Boton Bruins - Philadelphia Flyers 6:3
Edmonton Oilers - Calgary Flames 2:1**
San Jose Sharks - St. Louis Blues 0:4

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.