Hokej

VIDEO: Kralji ob uspehu Chicaga uvrščeni v končnico lige NHL

St. Louis, 05. 04. 2018 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V boju za uvrstitev v končnico letošnje sezone v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL se hokejisti Los Angeles Kings lahko zahvalijo moštvu Chicago Blackhawks, ki je v noči na četrtek ugnalo neposrednega tekmeca Anžeta Kopitarja in druščine St. Louis z izidom 4 : 3. Tako se bodo 'kralji' znova podali v boj za Stanleyjev pokal, ki so ga osvojili v letih 2012 in 2014.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
    02:21
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Minnesota Wild
    01:57
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Minnesota Wild
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Poleg 'kraljev' so si danes končnico zagotovili tudi njihovi mestni tekmeci Anaheim Ducks, ki so v domači dvorani s 3 : 1 ugnali Minnesota Wild.

Liga NHL bo razpored prvega kroga končnice razkrila ta konec tedna, kralji pa bodo načrte za izločilne boje predstavili po zadnji tekmi rednega dela, so sporočili iz vrst LA Kings. Še pred izločilnimi boji 'kralje' čakata zadnji dve tekmi rednega dela, obe bodo odigrali v domačem Staples Centru. Najprej jih v noči na petek čaka obračun z Minnesoto, za konec pa v noči na nedeljo še proti Dallasu. Los Angeles se bo v prvem krogu končnice pomeril ali s San Jose Sharks ali z Vegas Golden Knights.

Po 80 tekmah je slovenski hokejski as Anže Kopitar resen kandidat tudi za naziv najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela - za nagrado Hart. Po številu točk - ima jih 91 - je na sedmem mestu. Med 'kralji' je z naskokom najboljši igralec rednega dela sezone. Dosegel je 35 golov in 56 podaj. Na statističnem vrhu je Connor McDavid s 103 točkami. Kralji so v končnici nazadnje igrali v sezoni 2015/16, lani pa so tekmovanje končali že po rednem delu. Največja uspeha so dosegli v sezonah 2011/12 in 2013/14, ko so osvojili Stanleyjev pokal.

Kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar bo s soigralci v končnici letošnje sezone v ligi NHL naskakoval skupno tretji Stanleyjev pokal.
Kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar bo s soigralci v končnici letošnje sezone v ligi NHL naskakoval skupno tretji Stanleyjev pokal. FOTO: AP
Kralji so ob tem razkrili še, da bodo skupaj s fundacijo Kings Care začeli kampanjo #PlayOffItForward, s katero želijo proslaviti uvrstitev v končnico in nekaj vrniti mestu Los Angeles. V dobrodelno iniciativo bodo vključeni člani ekipe, navijači, partnerji in skupnost, pripravljajo pa vrsto dogodkov in zbiralnih kampanj.

Poleg že omenjenih tekem med Anaheimom in Minnesoto ter St. Louisom in Chicagom so v ligi NHL v noči na četrtek po srednjeevropskem času odigrali le še eno tekmo. Na tekmi dveh ekip, najslabših vzhodne konference, ki sta že pred časom izgubili vse upe na končnico, je bila Ottawa s 4 : 2 boljša od Buffala.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2 : 4
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3 : 4
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 3 : 1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fanatik Top
05. 04. 2018 14.15
+3
Čestitke za playoff 🙌🙌🙌
CrushLow
05. 04. 2018 09.42
+4
go kings go !!!!!!!!!!!!! se anaheim prehitijo pa so cist na konju :P ... no sj najbl vazn da je koncnica ...