Hokej

VIDEO: Kralji v New Yorku boljši od rangerjev

New York, 25. 03. 2015 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Hokejisti Los Angelesa so na drugi tekmi krajše turneje na gostovanju v ligi NHL igrali v New Yorku pri rangerjih in zmagali s 4:2. Slovenski as Anže Kopitar je prispeval podaji za drugi in tretji gol svoje ekipe.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues
    02:04
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Minnesota Wild
    01:51
    Vrhunci tekme New York Islanders - Minnesota Wild
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Arizona Coyotes
    01:54
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Arizona Coyotes
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Los Angeles Kings
    04:25
    Vrhunci tekme New York Rangers - Los Angeles Kings

Los Angeles, ki se še vedno bori za uvrstitev v končnico, je pomembno in najbrž tudi ključno serijo petih tekem v gosteh začel z zmago proti New Jerseyju, ko je Anže Kopitar dosegel tri točke, danes pa dve; med strelce so se na kalifornijski strani vpisali Robyn Regehr, Marian Gaborik, Jeff Carter in Jake Muzzin. Prav slovenski nosilec igre Los Angelesa je bil spet razpoložen; tokrat se sicer ni vpisal med strelce, je pa odločilnemu izkupičku prve tekme z New Jerseyjem tokrat dodal dve podaji. Kralji so sicer nekoliko slabše začeli, na navdušenje domačih navijačev je vratar Jonathan Quick klonil že po 51 sekundah, ko ga je premagal Mats Zuccharello, pozneje pa je zaklenil svoja vrata vse do 57. minute. Takrat so domači dosegli drugi gol, toda po 34 obrambah Quicka je Los Angeles zanesljivo zmagal. "Zelo dobro smo odigrali. Mislim, da sta ti točki zelo pomembni za nas. V tem trenutku še nismo v končnici, ampak mislim, da je bil to zelo velik korak proti njej," se je novih pomembnih točk razveselil Kopitar in dodal: "Zelo dobro se počutim na ledu, kar je po eni strani dober 'timing' glede na to, da se sezona končuje. Upajmo, da bo tako še naprej."

Veselje hokejistov Los Angelesa po zmagi v New Yorku.
Veselje hokejistov Los Angelesa po zmagi v New Yorku. FOTO: Reuters

Los Angeles, ki je tako z zmago v Madison Square Gardnu domače še enkrat spomnil na boleč poraz v finalni seriji Stanleyjevega pokala v prejšnji sezoni, je zdaj po točkah izenačen s Calgaryjem na tretjem mestu v pacifiški skupini. Čeprav gre prvakom spet nekoliko za nohte, ko se v sezoni po velikem uspehu s težavami prebijajo proti končnici, pa slovenski zvezdnik meni, da so takšnega položaja pravzaprav že navajeni: "Seveda ne želimo biti v takem položaju. Veliko rajši bi malo bolj dihali, ampak tako je. V tak položaj smo se spravili sami in zdaj se je treba iz njega izkopati." O svoji igri pa, kot vselej v takšnih trenutkih, ne razmišlja, pomembna je samo igra moštva in čim več točk: "Moja statistika je nekaj, s čimer se ne obremenjujem. Kar šteje, sta dve točki za ekipo in ni važno, kakšna bo moja statistika." Kopitar pa se je, ko se je po tekmi v New Yorku srečal z novinarji, spomnil tudi na nedavno končano zimsko sezono v Evropi, ki jo je spremljal tudi sam in se veselil uspehov Tine Maze in Petra Prevca: "Ja, seveda sem ju spremljal. Škoda, da jima je malo zmanjkalo. Tudi Jakov Fak je bil zelo uspešen, pa Žan Košir. Mislim, da smo še enkrat dokazali, da smo slovenski športniki zelo uspešni povsod in v vseh disciplinah."

Naslednjo tekmo bodo kalifornijski hokejisti igrali v noči na petek, ko se bodo v New Yorku pomerili še z otočani.

Otočani, naslednji tekmeci kraljev, so sinoči po kazenskih strelih izgubili z Minnesoto z 1:2, ta pa je dosegla že deseto zmago v nizu na gostovanjih. Po dodatnem delu igre se je končal tudi dvoboj v Pittsburghu, kjer so slavili hokejisti iz St. Louisa, odločilen gol je prispeval Alexander Steen. Scott Hartnell je za Columbus dosegel tri gole od petih za zmago proti Anaheimu, Arizona pa je po podaljšku zmagala v Detroitu, potem ko je že v rednem delu štirikrat vodila za gol; v podaljšku je zadel Mark Arcobello. Podaljšek pa je odločil tudi dvoboj Nashville - Monteral, zmagali so domači, junak pa je bil Filip Forsberg.

Izidi:
New York Islanders - Minnesota Wild 1:2 (kazenski streli)
New York Rangers - Los Angeles Kings 2:4
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 2:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 5:3
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 4:5 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 4:3
Nashville Predators - Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 5:2
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
26. 03. 2015 05.21
-1
..ebiga,bo pa drugič bolje
JestPaTiPaMiVsi
25. 03. 2015 08.23
+3
Važno, da so poraženi otočanov...