Hokej

VIDEO: Kralji v Staples Centru pokleknili pred Carolino

Los Angeles, 09. 12. 2016 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Los Angeles Kings so se po treh dneh tekmovalnega premora v ligi NHL spet vrnili na led in v razprodanem Staples Centru gostili hokejiste Carolina Hurricanes. Orkani so gledalcem pokvarili veselje in slavili zmago s 3:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar je ostal brez točke.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal - NJ Devils
    02:24
    Vrhunci tekme Montreal - NJ Devils
  • Vrhunci tekme Dallas - Nashville
    01:57
    Vrhunci tekme Dallas - Nashville

Derek Ryan je dosegel dva gola za Carolino, po enega v prvih dveh tretjinah, drugi je bil celo z igralcem manj, na 0:3 je povišal Brock McGinn na začetku zadnje tretjine. Edini zadetek za gostitelje je v zadnji tretjini po podajah Mariana Gaborika in Tylerja Toffolija dosegel Drew Doughty. Anže Kopitar, ki je sicer z 12 podajami najboljši v ekipi v tej prvini igre, je tako izpustil lepo priložnost za dva pomembna mejnika; le še dve podaji mu namreč manjkata do okroglih 700 v prvenstvu NHL. Manjka pa mu le še en zadetek, da bi se na večni lestvici strelcev kraljev na šestem mestu izenačil z legendarnim Waynom Gretzkyjem, ki je v dresu Los Angelesa zbral 245 golov.

Hrušičan, ki je igral slabih 20 minut, je ostal brez strela na gol. Kralji so bili v tem elementu boljši (22:18), za kralje je celo tekmo branil Jeff Zatkoff (83,3 odstotka ubranjenih strelov). "Enostavno nismo igrali tako dobro, kot bi morali, še posebej na domačem ledu. Ne bi si smeli privoščiti dobiti zadetkov na tako lahek način. Tudi v zadnji tretjini, ko smo se po zaostanku z 0:3 zavedali, da moramo pokazati vse, kar znamo, nam ni šlo po načrtih," je po porazu, še 13. na 26 tekmah za kralje to sezono, dejal kapetan Kopitar.

"Resda smo zdaj imeli nekaj več počitka do današnje tekme, a to ne bi smelo negativno vplivati na nas. Res pa je, da se je na začetku tekme zdelo, da nismo bili pripravljeni na igro," je še dejal Kopitar za LA Kings Insider in pohvalil tekmece: "So zelo hitra ekipa, veliko drsajo in znajo pritisniti na tekmeca. Danes enostavno nismo bili dovolj dobri pri kreiranju priložnosti, nismo dovolj dobro držali ploščka in nasploh vstopali v njihovo cono." Novo priložnost bo imel Kopitar že v noči s sobote na nedeljo po srednjeevropskem času, ko bodo kralji doma gostili Ottawa Senators.

Izidi:
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes    1:3
Boston Bruins - Colorado Avalanche         2:4
New York Islanders - St. Louis Blues       3:2
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers      6:5
Montreal Canadiens - New Jersey Devils     5:2
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks    1:5
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins     1:5
Winnipeg Jets - New York Rangers           1:2
Dallas Stars - Nashville Predators         5:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames           1:2 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.