Hokej

VIDEO: Kralji v Vancouvru slavili brez točke Kopitarja, odločil iznajdljivi Doughty

Washington, St. Louis, Ottawa, Vancouver, 31. 12. 2017 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z golom Drewa Doughtyja v zadnji tretjini so se Los Angeles Kings slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja od leta 2017 poslovili v slogu večjega dela aktualne sezone ‒ z zmago nad Vancouver Canucks (4:3). Kings so padli v manjšo krizo po dolgem nizu zmag, k najnovejši pa jim Kopitar ni pomagal s kakšno novo točko.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Minnesota Wild
    01:25
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Minnesota Wild
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - New Jersey Devils
    02:20
    Vrhunci tekme Washington Capitals - New Jersey Devils

Hokejisti Los Angeles Kings so uspešno končali gostovanje v Vancouvru v severnoameriški ligi NHL. Domače Canucks so premagali s 4:3. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se med strelce ali podajalce ni vpisal, na tekmi je v 18:44 minute štirikrat streljal proti vratom tekmeca. Za Kalifornijce so sicer zadeli Tyler Toffoli, Marian Gaborik, Kyle Clifford in Drew Doughty, ki je v 47. minuti prispeval odločilni zadetek.

Kopitar je leto 2017 zaključil z lepo zmago v Kanadi.
Kopitar je leto 2017 zaključil z lepo zmago v Kanadi. FOTO: AP

"Vedno smo nepopustljivi. Mislim, da smo najboljša ekipa v ligi, kar zadeva tretje tretjine. Nikakor se ne predamo. Ni pomembno, če zaostajamo ali vodimo. Preprosto se trudimo. Vsak igralec si želi narediti razliko v tej zadnji tretjini in vsi to počnemo, od četrtega napada pa do prvega," je spletna stran Lakingsinsider.com citirala Doughtyja. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v noči na sredo, ko bodo obiskali Edmonton.

Kings so še vedno na drugem mestu v pacifiški skupini in med najboljšimi tremi v zahodni konferenci. Tik za njimi je v tem delu lige St. Louis Blues, ki je tokrat s 3:2 odpravil Carolino Hurricanes. Kyle Brodziak je za domače dosegel gol in podajo, odločilni zadetek pa je sredi zadnje tretjine prispeval Scottie Upshall. Washington Capitals so z zmago proti New Jersey Devils s 5:2 prevzeli vodstvo v metropolitanski skupini. Nicklas Bäckström in John Carlson sta tekmo končala z golom in dvema podajama, Aleksander Ovečkin pa je trikrat podal.

Najvišjo zmago večera so dosegli Boston Bruins, ki so s 5:0 v gosteh odpravili Ottawa Senators. Ryan Spooner je dvakrat zadel za zmagovalce, ki so četrti v vzhodni konferenci. Nashville Predators so s 3:0 premagali Minnesoto Wild. Juuse Saros, ki je zamenjal Pekko Rinneja, je zbral 29 obramb, P. K. Subban je dosegel gol in podajo. Ekipa Florida Panthers pa je z 2:0 porazila Montreal Canadiens, James Reimer je obranil 37 strelov, Connor Brickley pa je zadetku dodal še podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Vancouver Canucks ‒ Los Angeles Kings 3:4
(Anže Kopitar 4 streli za Kings)

Ottawa Senators ‒  Boston Bruins 0:5
Florida Panthers
‒ Montreal Canadiens 2:0
Washington Capitals ‒ New Jersey Devils 5:2
St. Louis Blues ‒ Carolina Hurricanes 3:2
Nashville Predators ‒ Minnesota Wild 3:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.