Hokej

VIDEO: Kralji v vetrovnem mestu hitro odpihnili Chicago, Kopitar in soigralci do pomembnih točk

Chicago, 20. 02. 2018 05.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Torrey Mitchell in Andy Andreoff sta v odlični prvi tretjini poskrbela za zanesljivo prednost Los Angeles Kings, ki so v ponedeljek zvečer slavili pomembno zmago v Chicagu (3:1). Dion Phaneuf je nato zadel še drugič na treh tekmah, odkar je kralje okrepil iz vrst Ottawe, Jonathan Quick pa je za moštvo Anžeta Kopitarja zbral 27 obramb.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary Flames - Boston Bruins
    02:25
    Vrhunci tekme Calgary Flames - Boston Bruins
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Minnesota Wild
    02:53
    Vrhunci tekme New York Islanders - Minnesota Wild

To je bila pomembna zmaga za Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings, ki so na gostovanju pri Chicagu v sklopu rednega dela severnoameriške lige NHL slavili s 3:1 in izboljšali svoj položaj v boju za končnico. Vsaj začasno so se po drugi zaporedni zmagi na odločilnem osmem mestu zahoda poravnali z Anaheim Ducks in Calgary Flames. Na žalost ekipe iz mesta angelov so njihovi lokalni rivali iz Anaheima na zadnji ponedeljkovi tekmi presenetili Vegas Golden Knights (2:0) in jih kot eni redkih nasprotnikov v tej sezoni ugnali na lasvegaškem ledu.

Kopitar (levo) in soigralci se po slavju v vetrovnem mestu ekspresno podajajo čez mejo v Winnipeg.
Kopitar (levo) in soigralci se po slavju v vetrovnem mestu ekspresno podajajo čez mejo v Winnipeg. FOTO: AP

Tekma v Chicagu je bila praktično odločena po dveh tretjinah, ko so za vodstvo Kings s 3:0 zadeli Torrey Mitchel (9.), Andy Andreoff (17.) in Dion Phaneuf (25.). Častni gol za gostitelje Blackhawks je dosegel Patrick Sharp (42.) in vsaj za nekaj časa vrnil upanje na morebiten preobrat.

Verjetno najboljša tretjina v sezoni
Kopitar je tokrat v dresu kraljev igral slabih 24 minut, na gol Chicaga pa sprožil pet strelov. Kralji imajo do nove tekme manj kot 24 ur, serijo gostovanj pa bodo nadaljevali v Kanadi pri Winnipegu, tretjeuvrščeni ekipi zahodne konference.

"Verjetno je bila to naša najboljša tretjina v letošnji sezoni," je dejal kapetan kraljev Kopitar, ki je imel v mislih prvo tretjino, trener John Stevens je dodal: "Mislim, da je na zadnjih dveh tekmah način odprtja tekme pomenil razliko."

Vrhunci tekme Chicago Blackhawks Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poraz zlatih vitezov, Washington in Nashville na vrh
Vodilna ekipa lige Vegas Golden Knights je z 2:0 izgubila proti neposrednemu tekmecu kraljev za končnico Anaheimu. Račke je v vodstvo v 14. minuti popeljal Jakob Silfverberg, končni izid je v osmi minuti tretje četrtine postavil Josh Manson. Anaheim je zabeležil četrto zmago na peti zaporedni tekmi v gosteh. V pacifiški diviziji je zadržal tretje mesto, pred Los Angelesom in Calgaryjem ima dve točki prednosti, za drugouvrščenimi San Jose Sharks zaostaja točko. Za vodilnim Las Vegasom zaostaja enajst točk.

Washington Capitals so z zmago s 3:2 proti Buffalo Sabres spet zavzeli vrh metropolitanske skupine. Enega od treh golov za moštvo iz prestolnice je dosegel Rus Aleksander Ovečkin. To je bil že njegov 35. gol v sezoni, s katerim je utrdil prvo mesto med najboljši strelci lige. Izkazal se je tudi John Carlson, ki je prispeval gol in podajo.

Minnesota Wild je s 5:3 premagala New York Islanders, junak tekme je bil z dvema goloma Jason Zucker, pomemben delež je prispeval tudi Devan Dubnyk, ki je ustavil 32 strelov otočanov. Na tekmi med Ottawa Senators in Nashville Predators sta blestela oba vratarja, tako Pekka Rinne kot Craig Anderson sta zbrala po 36 obramb, zmage s 5:3 so se na koncu veselili plenilci iz Nashvilla. Dvakrat je zanje zadel Viktor Arvidsson. Nashville se je izenačil z Winnipeg Jets na prvem mestu centralne skupine. Boston Bruins so z 2:1 po podaljšku ugnali Calgary Flames, odločilni gol je prispeval Brad Marchand.

Izidi:

Chicago Blackhawks ‒ Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar brez točke v 23:39.)

Buffalo Sabres ‒ Washington Capitals 2:3
Calgary Flames ‒ Boston Bruins 1:2 (podaljšek)
Nashville Predators ‒ Ottawa Senators 5:2
New York Islanders ‒ Minnesota Wild 3:5
Vegas Golden Knights ‒ Anaheim Ducks 0:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.