Hokej

VIDEO: Kralji z zmago nad kojoti spet bližje končnici

Los Angeles, 17. 03. 2015 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo lige NHL, kjer igra tudi Slovenec Anže Kopitar, je storilo pomemben korak k igranju v končnici, potem ko je z 1:0 premagalo Arizona Coyotes. Edini gol je ob koncu druge tretjine dosegel Andy Andreoff, ki je imel ob tem pomoč podajalcev Jordana Nolana in Braydena McNabba.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Arizona Coyotes
    01:48
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Arizona Coyotes
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens
    01:56
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens
Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Grenak poraz proti predatorjem so kralji skušali pozabiti na drugi zaporedni tekmi v domači dvorani in hkrati četrti ter zadnji v letošnji sezoni proti Arizoni. Izkazal se je domači vratar Johnatan Quick, ki je vknjižil šesti shutout v sezoni, medtem ko je Andy Andreoff dosegel sploh prvi gol v karieri NHL, potem ko so ga kralji v svoje vrste zvabili na naboru leta 2011. "To je bilo dolgo leto zame, zato sem vesel, da mi je končno uspelo. Vemo, da je od zdaj naprej vsaka tekma izrednega pomena, zato sem tudi vesel, da je za nami. Po današnjem golu mi je odleglo, uresničile so se mi sanje. Trdo sem delal, da sem zdaj tukaj, kjer sem," je po prvem zadetku v karieri dejal Andreoff. Nekoliko je odleglo tudi glavnemu trenerju Darrylu Sutterju, saj se doslej ni velikokrat zgodilo, da bi moral branilec naslova v ligi NHL naslednje leto končnico izpustiti zaradi slabših rezultatov. "Mislim, da smo dobro igrali, upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Igralci so bili nocoj osredotočeni na svoje delo in čeprav je bilo težko zadeti, nam je uspelo," je po tekmi dejal Sutter. Doslej se branilec naslova v NHL prihodnje leto v končnico ni prebil zgolj sedemkrat.

Doma so zmagali tudi pri Edmonton Oilers, ki so bili s 4:1 boljši od Toronto Maple Leafs, z golom manj razlike so domače navijače navdušili tudi pri ekipi Tampa Bay Lightning. Ta je bila s 4:2 boljša od Montreal Canadiens. Ena tekma se je končala po kazenskih strelih, kjer so imeli več sreče gostje iz Washingtona. Capitals so s 4:3 po dodatnem delu premagali Buffalo Sabres.

Izidi:

Buffalo Sabres - Washington Capitals 3:4 (kazenski streli)
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 4:1
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4:2
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 1:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
17. 03. 2015 16.20
+0
Pri Kingsih prihajajo mladi, kar spet kaže na dobro delo v klubu. Končnica jim ne uide. In če pridejo tja, bodo spet strah in trepet.
Anon221
17. 03. 2015 10.59
+0
Vsako leto se tkole borijo za končnico potem pa eksplozija v končnici, upamo da letos ista in ubranitev naslova!!
mirsad miro muhar
17. 03. 2015 08.23
-10
pa koga to zanima,kaj se kitite z tujim perjem
j1n
17. 03. 2015 10.22
+5
sej ni treba brat če te ne zanima.. kako preprosto