Hokej

VIDEO: Los Angeles do pete zaporedne zmage, 'padel' je tudi Chicago

Los Angeles, 27. 11. 2016 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa so v domačem Staples Centru po podaljšku premagali Chicago (2:1). Anže Kopitar je imel zajetno minutažo, v statistiko strelcev ali podajalcev pa se ni vpisal. Montreal je prav tako po podaljšku zmagal v Detroitu (1:2), Toronto pa je premagal Washington (4:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit - Montreal
    02:35
    Vrhunci tekme Detroit - Montreal
  • Vrhunci tekme Toronto - Washington
    02:33
    Vrhunci tekme Toronto - Washington

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL doma po podaljšku premagala Chicago Blackhawks z 2:1, slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v slabih petindvajsetih minutah sicer ostal brez gola ali podaje. Po minuti in šestih sekundah je dvoboj odločil Jeff Carter. Goste je v vodstvo v 12. minuti tekme popeljal Patrick Kane, za domače pa je že v prvi minuti druge tretjine izenačil Alec Martinez. To je bila za kralje rekordna peta zaporedna zmaga v tej sezoni, vratar Peter Budaj je ustavil 18 strelov.

Gostje so še vedno brez poškodovanega kapetana Jonathana Toewsa, Chicago pa je z 31 točkami prvi na zahodu, na vzhodu je pred njim z 34 točkami le Montreal. Kralji so do pete zmage v nizu prišli skoraj takoj po tem, ko je moral na kazensko klop Brent Seabrook, Carter pa je z levega kroga za sodniške mete s strelom iz zapestja poslal plošček za hrbet rezervnega vratarja Scotta Darlinga. V ekipo iz Los Angelesa se je po 21 tekmah prisilnega premora vrnil napadalec Marian Gaborik, ki si je zlomil nogo na svetovnem pokalu v Torontu, kjer so Kanadčani v finalu na drugi tekmi z 2:1 premagali Evropo, zbrano okrog kapetana Kopitarja.

Alex Galčenjuk je dosegel odločilni gol v četrti minuti podaljška za zmago Montreala v Detroitu z 2:1. Montreal ostaja vodilno moštvo lige. Brendan Gallagher je dosegel prvi gol za Montreal, Carey Price pa je ustavil kar 32 strelov. Za Detroit je gol dosegel Justin Abdelkader.

V Torontu so gostitelji s 4:2 premagali Washington, gole za zmagovalce so dosegli Matt Martin, James van Riemsdyk, Auston Matthews in Nazem Kadri. Vratar Washingtona Braden Holtby je imel veliko dela, zbral je kar 37 obramb. Gola za Washington sta dosegla Nicklas Backstrom in Marcus Johansson.

Izidi:
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks     2:1 (podaljšek)
(Anže Kopitar v 22:47 min trije streli, brez točke ali podaje
za Los Angeles)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals  4:2
Ottawa Senator - Carolina Hurricanes       2:1
Detriot Red Wings - Montreal Canadiens     1:2 (podaljšek)
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets   2:1 (kazenski streli)
Pittsburg Penguins - New Jersey Devils     4:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Minnesota Timberwolves   3:4 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks     2:3 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Anaheim Ducks            2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.