Hokej

VIDEO: Kopitar prvič na zaporednih tekmah brez strela na gol

Los Angeles, 02. 03. 2015 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko je že kazalo, da so hokejisti Los Angeles Kings prišli v zmagovalni ritem, so se porazi znova začeli vrstiti. Tokrat so prvaki lige NHL izgubili na gostovanju v Kanadi pri Winnipegu z 2:5. To je zdaj že njihov tretji zaporedni neuspeh.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Los Angeles Kings
    00:32
    Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
    02:23
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets
    01:47
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Los Angeles Kings so v preteklih tednih nanizali osem zmag in se znova prebili do mest, ki vodijo v končnico. Po novih neuspehih pa so zdrsnili na deveto mesto na zahodu. S Calgaryjem na osmem mestu imajo isto število točk, za sedmouvrščeno Minnesoto pa zaostajajo tri točke. Oba zadetka za Los Angeles je dosegel Jeff Carter, prvega za izenačenje na 1:1, drugega pa v zadnji tretjini, ko je bila tekma več ali manj že odločena. "Če sem povsem odkrit, tokrat nismo bili niti blizu zmage. Moramo igrati bolje. Smo v zelo tesnem boju za končnico, vsaka tekma je za nas kot 'playoff'. Moramo dvigniti raven igre. Nismo igrali dovolj dobro in to je dejstvo," je ameriškim medijem povedal Carter. Anže Kopitar je igral 19 minut, a mu na drugi zaporedni tekmi ni uspelo sprožiti niti enega strela na gol, kar se je zgodilo prvič v sezoni. Druga najboljša ekipa zahodne konference Anaheim je s 3:1 zmagala v Dallasu, Ryan Getzlaf je prispeval gol in podajo. St. Louis, tretji v zahodnem delu lige, je kljub trem podajam T.J. Oshieja po kazenskih strelih s 5:6 izgubil v Vancouvru proti šesti ekipi zahoda.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Odločilni kazenski strel je zadel Christopher Higgins. Četrta ekipa vzhodne konference Tampa Bay je s 3:4 izgubila na gostovanju pri Floridi, Jaromir Jagr, ki je prispeval gol in podajo za zmagovalce, se je s 717. zadetkom v NHL prebil na peto mesto večne lestvice, izenačen je s Philom Espositom. Jonathan Huberdeau je zbral tri podaje. Pittsburgh, šesti na vzhodu, je s 5:3 odpravil Columbus, ob četrti zaporedni zmagi pingvinov je Jevgenij Malkin vpisal dva gola in podajo. Washington, sedmi v vzhodni konferenci, pa je s 4:0 ugnal Toronto.

Prvi mož tekme je bil Aleksander Ovečkin, ki je dosegel svoj 40. in 41. zadetek v sezoni ter prispeval podajo. Skupaj s soigralcem Nicklasom Backstromom, ki je prav tako enkrat podal, sta zdaj s po 65 točkami skupaj z Johnom Tavaresom (New York Islanders) in Jakubom Voračkom (Philadelphia) na vrhu lestvice strelcev.

Izidi:

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 5:2
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5:3
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:3
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:0
Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:3
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 6:5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mali medo
03. 03. 2015 09.41
+0
to je hudič če ti da ata 100 eur pol moraš pa cel mesec o njegovemu sinu na portalu nabijat
Prototip
03. 03. 2015 18.53
+1
JAMES23
02. 03. 2015 12.39
+0
VAŽN DA JE OVI 2 ZABIL+PODAJA....OVECHKIN NORC!!!!!!!!!THE GREAT 8
dule100
02. 03. 2015 08.18
+0
Je že pogreb !