Hokej

VIDEO: 'Mahnjeni' Pittsburgh pozdravil prvake, na ulicah rajalo okoli 400.000 ljudi

Pittsburgh, 16. 06. 2016 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pittsburgh Penguins so sezono, ki je obetala malo, spremenili v sezono, ki se je končala s Stanleyjevim pokalom. Z novim trenerjem so Pingvini četrtič v zgodovini kluba dvignili mitsko trofejo, sredino slavje v mestu pa je bilo nepopisno. Nekateri so za najboljši položaj ob ograjah čakali tudi po 12 ur.

V več kot desetih vrstah so navijači Pittsburgh Penguins sestavili pravo reko rumenega in črnega, ki se je vila skozi celotno mesto. Vse za to, da bi pozdravili hokejiste Pingvinov, ki so v finalni seriji z debitanti San Jose Sharks še četrtič domov pripeljali pokal Lorda Stanleyja. "V nekem trenutku smo bili počasni, toda, fant, kako hitro smo zaključili!" je bil zadovoljen generalni menedžer kluba Jim Rutherford ob nagovoru množice pred koncem parade. Ta je bila na sporedu točno sedem let po zadnji, leta 2009, ko se je zbralo 375.000 navijačev, tokrat ocenjujejo, da jih je bilo 400.000. "Ena stvar je, ki sem se jo naučil - to je, da je to res na šport mahnjeno mesto," je povedal trener Mike Sullivan, ki je decembra zasedel izpraznjeni stolček, ko Pingvini niso bili v resnih kombinacijah niti za končnico. Kljub deževni noči so se nekateri privrženci priljubljenega kluba začeli zbirati že 12 ur pred dejanskim začetkom parade. Vreme se je organizatorjev usmililo in skorajda vse stavbe so zajeli konfeti, trakovi in ostali predmeti v črni in rumeni izvedbi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.