Hokej

VIDEO: Martin Jones še drugič zaklenil vrata, San Jose hiti proti finalu

San Jose, 20. 05. 2016 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar Martin Jones, ki brani za San Jose Sharks, je tudi na tretji tekmi finala zahodne konference lige NHL spravljal v obup St. Louis Blues. Kanadčan je še drugič zapored zaklenil vrata za domačo zmago San Joseja s 3:0. Morski psi so v konferenčnem finalu povedli z izidom 2:1 v zmagah.

Morski psi, ki so v prvem krogu končnice izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, v drugem krogu pa so bili boljši od Nashville Predators, bodo tudi četrto tekmo v seriji na štiri zmage odigrali na domačem ledu. Martin Jones je ubranil prav vseh 22 strelov St. Louisa za še drugi zaporedni shutout, češki napadalec Tomaš Hertl pa je z dvema goloma v polni dvorani SAP Centra dokončal delo. Hertl je bil uspešen v 16. minuti za vodstvo 1:0, za drugi zadetek je poskrbel 24-letni finski napadalec Joonas Donskoi v 32. minuti, končni izid je v tretji tretjini, v 47. minuti, postavil Hertl. Po tretjem prejetem zadetku in le enajstih obrambah je trener St. Louisa Ken Hitchcock vratarja Briana Elliotta poslal na klop, do konca tekme ga je nadomestil rezervni čuvaj mreže Jake Allen, ki pa se ni nadelal, saj je moral posredovati le dvakrat. Hokejisti St. Louis Blues so v konferenčnem polfinalu izločili Dallas Stars, v prvem krogu pa so odpravili lanske prvake Chicago Blackhawks.

Ekipa San Jose Sharks hiti proti finalu lige NHL.
Ekipa San Jose Sharks hiti proti finalu lige NHL. FOTO: AP

V finalu vzhodne konference se merita ekipi Pittsburgh Penguins in Tampa Bay Lightning. Hokejisti Pittsburgha so v tretji tekmi v seriji povedli z 2:1 v zmagah in imajo zdaj spet prednost odločilne tekme na domačem igrišču.

Pingvini so na poti do konferenčnega finala izločili New York Rangers in Washington Capitals, Tampa pa Detroit Red Wings in New York Islanders.

Izid, konferenčni finale, zahod:
San Jose Sharks - St. Louis Blues          3:0
- San Jose vodi z 2:1 v zmagah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.