Hokej

VIDEO: Ovečkin junak Washingtona na gostovanju v New Yorku

New York, 22. 04. 2015 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Calgaryja so le še zmago oddaljeni od konferenčnega polfinala lige NHL. V dvoboju proti Vancouvru so s 3:1 dobili četrto tekmo in povedli s 3:1 v zmagah. Calgary se je v konferenčni polfinale zadnjič uvrstil leta 1989, ko je na koncu tudi postal prvak.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning
    02:12
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Washington Capitals
    01:58
    Vrhunci tekme New York Islanders - Washington Capitals

"Vedno pravimo, da je četrto tekmo najtežje zmagati, tudi tokrat ne bom trdil drugače. Imel sem neizmerno zaupanje v svoje fante, sami pa so dokazali, zakaj je bilo tako. Zdaj smo blizu velike stvari, a tekmec zahteva previdnost, serije še ni konec," je po tekmi dejal trener Calgaryja Bob Hartley. Zanimivo je, da sta ekipi vse štiri zadetke dosegli v prvi tretjini, za domače so jih dosegli Johnny Gaudreau, Jiru Hudler in Sam Bennet, za goste pa je ob igralcu več na ledu izenačil Henrik Sedin. Korak do zmage so tudi hokejisti Chicaga, ki pa so se morali za tretjo zmago pošteno prepotiti. Predlanski prvaki so Nashville premagali po treh podaljških, v tretjem je odločilni gol dosegel Brent Seabrook. V rednem delu so domači dvakrat zaostajali, za izenačenje pa sta poskrbela Antoine Vermette in Brandon Saad. Gola za goste sta dosegla Colin Wilson in James Neal. Podaljšek je odločil tudi obračun v New Yorku, kjer je Washington z 2:1 ugnal otočane in rezultat v zmagah izenačil na 2:1.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

Junak v dresu Washingtona je bil spet ruski superzvezdnik Aleks Ovečkin, ki je "s teniškim udarcem" dosegel gol v rednem delu, nato pa še podal pri golu Nicklasu Backströma v podaljšku. "Dosegel sem gol, a zanj nisem najbolj zaslužen. Sam bi ga pripisal Joelu Wardu, brez njegovega posredovanja pred vrati gola ne bi bilo. Imeli smo tudi nekaj sreče, a brez nje je nemogoče zmagovati," je bil zadovoljen švedski strelec odločilnega gola, ki je imel pri golu srečo, ker se je v obrambi Johnu Tavaresu zlomila palica. Na videz najbolj zanesljivi v torkovih tekmah so bili hokejisti Detoita, ki so 3:0 premagali Tamp, s tem so v seriji prešli v vodstvu z 2:1. Njihov vratar Petr Mrazek je prvič v tekmi končnice ostal nepremagan, gole pa so dosegli Pavel Dacjuk, Riley Shehan ter Luke Glendening, slednji je bil uspešen, ko so gosti iz igre potegnili vratarja.

Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
New York Islanders - Washington Capitals 1:2 - podaljšek
(Izid v zmagah je izenačen na 2:2)
- Zahod:
Detroit Red Wings - Tampa Bay Ligtning 3:0
(Detroit vodi z 2:1 v zmagah)
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3:1
(Calgary vodi s 3:1 v zmagah)
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 2:3 - 3 podaljški
(Chicago vodi s 3:1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
22. 04. 2015 14.44
bravo the great 8!!!!!!!!!!!to more it skoz.go caps!!!!!!!!!!!!