Hokej

VIDEO: Muršak: Anže Kopitar tej ekipi veliko pomeni

Ljubljana, 20. 04. 2015 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./E.K./STA
Komentarji
4

Slovenske hokejiste čez slaba dva tedna čaka že prva tekma na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Selektor Matjaž Kopitar je zadovoljen s potekom priprav. V torek se bo reprezentanci priključil tudi edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar.

Več videovsebin
  • Jan Muršak o pripravah in prihodu Anžeta Kopitarja
    00:40
    Jan Muršak o pripravah in prihodu Anžeta Kopitarja
  • Izjava selektorja Matjaža Kopitarja
    00:40
    Izjava selektorja Matjaža Kopitarja
  • Iz 24UR: Risi neporaženi tudi po peti tekmi
    01:55
    Iz 24UR: Risi neporaženi tudi po peti tekmi

Slovensko reprezentanco do začetka svetovnega prvenstva na Češkem čaka le še prijateljski obračun z Nemčijo v Berlinu, 2. maja pa varovance selektorja Matjaža Kopitarja čaka prva tekma z Belorusijo. Selektor je po nedeljski zmagi proti Avstriji naredil rez v ekipi, odpovedal se je Anžetu Kuraltu in Roku Leberju.

V nedeljo je bilo na klopi sicer kar 26 igralcev, tako da je lahko ena peterka v vsaki tretjini tudi počivala. A širša baza je v tem delu priprav še razumljiva, selektor pa ima tako še nekaj rezerve, če bi se kaj zalomilo pri poškodbah. Čaka pa še na Andreja Tavžlja, ki še igra v ruski drugi ligi, vratar Luka Gračnar pa je sicer že končal klubsko sezono, a je še imel nekaj obveznosti pri prvakih iz Salzburga, moštvu se bo jutri pridružil tudi NHL zvezdnik Anže Kopitar. Igralci so zadovoljni, da se bo hokejist Los Angelesa pridružil moštvu, tako hokejist ruskega CSKA Jan Muršak pravi: "Vemo, kakšen karakter ima, vedno rad pomaga reprezentanci, je velika oseba in igralec in tej ekipi veliko pomeni."

Jan Muršak
Jan Muršak FOTO: Damjan Žibert

Program reprezentance predvideva današnji prost dan, potem pa še devet treningov, zadnji bo v ponedeljek, 27. aprila, potem pa bo ekipa odpotovala v Nemčijo in od tam na Češko. "Ko delamo video analize, smo fantom predstavili, na kaj bo treba biti pozoren. Skupina A je skupina A, napake se kaznujejo. Začeli bomo uigravati tri peterke, ki bodo zdaj že kar stalne, če ne kar vse štiri. Detajle bomo zdaj začeli trenirati, tako kot igro z igralcem več in manj," je o zadnjih izzivih dejal selektor in dodal: "Tekmece že spremljamo, sploh te prve nasprotnike. Dobili bomo nekaj gradiva, še posebej je pomembno, ker so menjali trenerje in potem se zamenja sistem. A te velike ekipe se bodo spreminjale do konca. Razen prvih dveh bomo ostale preučevali, ko bomo tam."

"Utrujeni, utrujeni ... na prvenstvu bo tudi hudo. Včeraj nismo trenirali, a danes se je videlo, da so že bistveno bolj sveži kot na Jesenicah. A tam je bil najhujši ritem, zdaj se vse skupaj umirja," pa je ugibanja o tem, da so morda slovenski igralci zaradi napornega ritma utrujeni, hitro končal Kopitar.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
20. 04. 2015 18.17
+4
če bi v fusbalu bli tk dobri bi šprtni fenomen bli
lovesosa
20. 04. 2015 18.30
+6
MaunelNeuer
21. 04. 2015 00.17
+1
rambek
20. 04. 2015 17.56
+7
Ce bodo igrali najboljsi...lahko pokazemo dobre igre.