Hokej

VIDEO: Montreal doživel katastrofo v Ohiu in izenačil najhujši poraz v zgodovini kluba

Columbus, 05. 11. 2016 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so bile na sporedu tri tekme. Največ golov je padlo na tekmi v Columbusu, kjer je Montreal doživel pravo polomijo. Canadiens so izgubili kar z 10:0, kar je izenačitev najhujšega poraza v bogati klubski zgodovini.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Columbus - Montreal
    03:18
    Vrhunci tekme Columbus - Montreal
  • Vrhunci tekme Detroit - Winnipeg
    01:57
    Vrhunci tekme Detroit - Winnipeg

Columbus Blue Jackets so v hokejski ligi NHL v domači dvorani kar z 10:0 premagali Montreal Canadiens. Oba kluba sta vpisala dosežek v klubsko zgodovino: za Columbus je bila to rekordna zmaga, na drugi strani pa je kanadsko moštvo izenačilo negativni rekord, kar se tiče najvišjega poraza v bogati zgodovini. Montreal je z 10:0 izgubil četrtič v zgodovini, sicer pa petič z razliko desetih golov (poraz z 1:11 proti Detroitu februarja 1995). Hokejski klub Montreal Canadiens je bil ustanovljen leta 1909, v ligi NHL pa je začel igrati leta 1917.

Montreal je sicer vodilno moštvo lige NHL z 19 točkami, v letošnji sezoni so nanizali devet zmag in doživeli en poraz po kazenskih strelih, na 11. tekmi sezone pa doživeli pravo katastrofo. Cam Atkinson, Nick Foligno, Scott Hartnell in Josh Anderson so vsak zadeli po dvakrat, po enkrat pa Seth Jones in David Savard. "Mislim, da te tekme še dolgo ne bomo pozabili. Morda sploh nikoli," je po visokem porazu dejal hokejist Montreala Brendan Gallagher: "Danes so nam gostitelji odčitali lekcijo. Ampak ... saj smo si sami krivi. Že na zadnji tekmi smo bili površni, a smo jo vseeno srečno odnesli. Danes nismo imeli takšne sreče." Domači vratar Sergej Bobrovski je zbral 30 obramb, pri Montrealu pa ni bil tako uspešen drugi vratara Al Montoya (ubranil 30 od 40 strelov), saj je trener Montreala tekmo počitka namenil prvemu vratarju Careyju Priceu.

Detroit Red Wings so na domačem ledu v Joe Louis Areni na razburljivi tekmi s 3:5 klonili proti Winnipeg Jets, junak večera pa je bil Brandon Tanev. Tekma je bila namreč še v zadnjih minutah tretje tretjine povsem izenačena (3:3), nato pa je na sceno stopil razpoloženi Tanev. Kanadčan je samo 1:16 minute pred koncem tekme s svojim drugim golom večera popeljal goste v vodstvo ter Winnipegu, ki je v zadnji tretjini zaostajal z 2:3, pomagal do zmage nad rdečimi krili. "Izenačenost naše skupine je neverjetna," je po zmagi dejal Tanev: "Niti za sekundo nismo popustili. In to je bil ključ do zmage."

Anaheim Ducks niso imeli večjih težav z gosti iz Phoenixa, saj so moštvo Arizona Coyotes ugnali s 5:1. Pri domačih je blestel Šved Rickard Rakell, ki je zbral dva gola in podajo, vratar John Gibson pa je zaustavil 21 strelov. Rakell je še drugič na zadnjih treh tekmah dosegel tri točke, vse odkar je 14. oktobra podaljšal pogodbo z Anaheimom. Kralji Anžeta Kopitarja so tokrat počivali. Na led bodo stopili že v soboto, ko bodo v domači dvorani Staples Center v Los Angelesu gostili hokejiste Calgary Flames.

Izidi:
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 10:0
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets           3:5
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes             5:1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.