Hokej

VIDEO: New York izenačil izid v zmagah na 3:3

New York, 27. 05. 2015 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa New York Rangers je v finalu vzhodna konference hokejske lige NHL v gosteh premagala Tampa Bay Lightning s 7:3 in izid v zmagah izenačila na 3:3. Najboljši igralec šeste tekme je bil Derick Brassard, ki je sodeloval pri skoraj vseh uspešnih napadih domačih in je za pet točk zbral tri gole in dve podaji.

J.T. Miller in Rick Nash sta dodala po en gol in tri podaje za ekipo Rangers, ki je dosegla kar pet golov v zadnji tretjini. "Poštno povedano, moj cilj je bil le, da dobro igram in pomagam moštvu po svojih najboljših močeh. Videl sem, da mi soigralci zaupajo in sem v napadu opravil tisto, kar so pričakovali. Nisem pa čutil nobenega pritiska, četudi smo bili pred dvobojem na robu izpada iz končnice," je dejal Derrick Brassard. Preostala zadetka za domače sta zadela Keith Yandle, ki je v 16. minuti povišal na 2:0, in James Sheppard, vratar Henrik Lundqvist pa je ubranil 36 strelov. "Našli smo način, da se obdržimo v igri. Še v drugi tretjini smo se mučili, igra v napadu ni stekla po naših željah. Potem pa je napočil tretji del igre, v kateri je prišla so izraza naša veliko večja izkušenost. V tem delu smo igrali zelo pametno," pa je dodal Lundqvist.

Derick Brassard je dosegel prvi gol na tekmi v četrti minuti tekme in še dva v tretji tretjini; v predzadnji minuti je zadel prazno mrežo in postavil končni izid.
Derick Brassard je dosegel prvi gol na tekmi v četrti minuti tekme in še dva v tretji tretjini; v predzadnji minuti je zadel prazno mrežo in postavil končni izid. FOTO: Reuters

V poraženi vrsti gostov je dva gola zadel Nikita Kučerov, tretjega pa Ryan Callahan. Slednji je v 18. minuti znižal na 1:2. V drugi tretjini ni bilo zadetkov, v tretji, šesti in osmi minuti tretje tretjine pa so zadeli Miller, Sheppard in Brassard za vodstvo domačih s 5:1. Vratar gostov Ben Bishop je dobil pet golov iz šestindvajsetih strelov, potem pa ga je trener v tretji tretjini poklical na rezervno klop. Andrej Vasilevski je nato ubranil šest strelov in šel še dvakrat po plošček v mrežo.

Izid:

- vzhodna konferenca:
- finale:
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 3:7
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)
- opomba: ekipe igrajo na štiri zmage

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrHockey
27. 05. 2015 13.47
+0
Mislim da se bo Tampa pri Rangersih zmagala kljub domačemu porazu(Stamkod id on fire)finale bo Anaheim:Tampa Bay
KOPITES
27. 05. 2015 08.33
+1
Brassarddddd !!!!! Za info:igral so v Tampi :-) #beliveInRangers #blueshirts
KOPITES
27. 05. 2015 09.45
+1