Hokej

VIDEO: Rangerji osramotili Anaheim na nacionalni televiziji

New York, 23. 03. 2015 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti New York Rangers so v ligi NHL visoko premagali Anaheim s 7:2 in se z njim in Montrealom točkovno izenačili na vrhu lige. Derek Stepan je k zmagi prispeval dva gola in podajo, Keith Yandle pa je stremi podajami izenačil osebni rekord.

"Počutim se, kot bi s hrbta odložil par klavirjev," je ameriškim medijem povedal Derek Stepan, ki na prejšnjih 12 tekmah ni zbral niti točke. "Ko igraš proti ekipi, kot je Anaheim, še dvigneš svojo raven igre," je dodal Stepan. S kritikami na račun svojih varovancev, pri katerih je Corey Perry dosegel oba zadetka, pa ni skoparil trener Anaheima Bruce Boudreau: "Mislim, da so se fantje osramotili na nacionalni televiziji. Igraš proti ekipi, ki je tik za tabo v bitki za številko 1 v ligi. Mi smo danes izgledali bolj kot številka 30, toda na srečo je konec." Tampa Bay se je vodilnim moštvom v ligi približala na na dve točki zaostanka, potem ko je doma s 5:3 odpravila Boston. Ta še vedno drži osmo mesto v vzhodni konferenci, Tampa pa je tretja, prekinila je niz desetih porazov proti Bostonu. Kot enega ključnih trenutkov v tekmi je trener Tampe Jon Cooper izpostavil pretep Stevena Stamkosa z Bradom Marchandom sredi prve tretjine. "Stamkos ima 40 zadetkov, ne 40 pretepov. Marchand je malce izzival, naredil je dvomljiv nalet na Valtterija Filppulo in še nekaj podobnih. Tako da smo morali poskrbeti za to. Stevenu pa sem povedal, da mu ni treba tega delati za nas. Je bil to pa pomemben trenutek v tekmi."

Daniel Carcillo
Daniel Carcillo FOTO: Reuters

Toliko točk kot Tampa, 97, ima tudi St. Louis, druga ekipa zahodnega dela lige, ki pa je po podaljšku izgubil v Detroitu proti šesti ekipi vzhoda z 1:2. Trener gostov Ken Hitchcock je dejal, da bi morali pred odločilnim zadetkom sodniki prekiniti igro, saj je Justin Abdelkader pred svojim zmagovitim golom zlomil palico. "Morali bi streljati kazenske strele. To je najmanj. Toda sodniki so zapustili stavbo, tako da nismo imeli priložnosti srečati Elvisa," je po svoje komentiral Hitchcock. Odpisana Arizona pa je doma z 1:3 izgubila proti Vancouvru, ki se je prebil na peto mesto zahodne konference. Vratar Mike Smith je že drugo tekmo zaporedoma dobil zadetek po tem, ko se je plošček od hrbta - tokrat kar od njegovega - odbil v mrežo.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo znova igral v noči na torek, ko bo gostoval v New Jerseyju. Kraljem po 71 odigranih tekmah končnica beži za dve točki.

Izidi:
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 2:1 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5:3
New York Rangers - Anaheim Ducks 7:2
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 1:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.