Hokej

VIDEO: Oshie odločil derbi v korist aktualnih prvakov iz Washingtona

Washington, 08. 11. 2018 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Washington Capitals, aktualni prvaki severnoameriške poklicne hokejske lige NHL, so v domači dvorani gostili lanske prvake Pittsburgh Penguinse in zmagali z 2 : 1. Junak večera je bil T. J. Oshie, ki je na obračunu zadnjih zmagovalcev Stanleyjevega pokala dosegel odločilni gol, čeprav je moral med tekmo po grobem prekršku Jevgenija Malkina na šivanje obraza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Potem ko je moral T. J. Oshie med tekmo po grobem prekršku Jevgenija Malkina – ta je bil zaradi grobosti in nedovoljenega udarca v glavo izključen – zapustiti led, je dobil dva šiva zaradi ureznine pri levem očesu in šel skozi celoten protokol zaradi morebitnega pretresa možganov. A Oshie se je po šivanju vrnil v igro in dosegel odločilni zadetek za zmago 1:14 minute pred koncem tekme.

"Moj obraz je sicer malo iznakažen, a počutim se kar dobro. Ujel me je na ledu (Malkin) in udaril v glavo. Je, kar je. Uspešno sem prestal tudi test za morebiten pretres možganov, se vrnil na led in uspelo nam je zmagati," je po tekmi dejal Oshie, ki je v uvodnih minutah tekme najprej sicer dobil v obraz palico Ollija Maatte.

Prva zadetka na tekmi sta v dvoboju večnih tekmecev zadela Sidney Crosby in Aleks Ovečkin, oba z igralcem več na ledu. Domači vratar Braden Holtby je zaustavil 41 od 42 strelov.

T.J. Oshie se je s soigralci razveselil minimalne zmage nad velikim rivalom iz Pittburgha.
T.J. Oshie se je s soigralci razveselil minimalne zmage nad velikim rivalom iz Pittburgha. FOTO: AP

Tekmo v Kaliforniji med Anaheim Ducksi in Calgary Flamesi so dobili gostitelji s 3 : 2, potem ko je tekmo z zadetkom odločil Ryan Getzlaf, ki je dosegel gol le 27 sekund za tem, ko je Calgary preko Marka Jankowskija izenačil. Po enkrat sta zadela Jakob Silfverberg in Adam Henrique, vratar Ryan Miller pa je zbral 37 obramb. Za goste, ki so zaostajali z 0 : 2, a nato v zadnji tretjini izenačili, je zadel še Matthew Tkachuk, vratar Mike Smith pa je zaustavil 21 strelov.

Brez domače zmage pa so ostali hokejisti Colorado Avalanche, ki so doma kar z 1 : 4 pokleknili proti Nashville Predatorsi. Los Angeles Kingsi našega asa Anžeta Kopitarja, ki imajo za seboj dve zaporedni zmagi, so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v noči na soboto po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili Minnesoto.

Liga NHL, izidi:
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:1

Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:4
 

Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.