Hokej

VIDEO: Otočanom mestni derbi

New York, 28. 01. 2015 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilno moštvo centralne skupine lige NHL Nashville Predators je po podaljšku premagalo Colorado Avalanche s 4:3. V mestnem derbiju so New York Islanders tekmece New York Rangers premagali s 4:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - New York Rangers
    01:59
    Vrhunci tekme New York Islanders - New York Rangers
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets
    01:48
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets
John Tavares
John Tavares FOTO: Reuters

Nashville Predators se doma dobro počutijo, tokrat so 36 sekund pred koncem tekme izenačili izid na 3:3, nato pa je Craig Smith v tretji minuti podaljška domačim zagotovil še 31. zmago v 46 tekmah. Za domače so se med strelce vpisali tudi Roman Josi, Filip Forsberg in Colin Wilson, ekipa pa je vknjižila osmo zaporedno domačo zmago. "Radi igramo v tej dvorani, imamo visoka merila in pomembno je, da smo tukaj najboljši. Mislim, da si nihče v ekipi v domači dvorani ne želi poraza," je po tekmi dejal Craig Smith. Mike Ribeiro je v statistiko vnesel tri podaje, Carter Hutton, ki je zamenjal poškodovanega vratarja Pekko Rinneja, pa je ubranil 21 strelov. Za Colorado so se med strelce vpisali Cody McLeod, Jarome Iginla in Nick Holden. Ekipa Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings davi ni igrala, v ostalih tekmah so v mestnem derbiju New York Islanders tekmece New York Rangers premagali s 4:1, Pittsburgh Penguins so bili od Winnipeg Jets boljši s 5:3, Montreal Canadiens pa so Dallas Stars premagali s 3:2. Carolina Hurricanes so Tampa Bay Lightning ugnali s 4:2, Calgary Flames pa Buffalo Sabres s 4:1.

Visok poraz so doma vknjižili pri Vancouver Canucks, ki so Anaheim Ducks priznali premoč z 0:4, Philadelphia Flyers so bili od Arizona Coyotes po kazenskih strelih boljši s 4:3, z enakim izidom so Columbus Blue Jackets v rednem delu premagali Washington Capitals. Florida Panthers so s 4:5 klonili proti Detroit Red Wings, Edmonton Oilers pa so proti Minnesota Wild izgubili z 1:2.

Izidi:
New York Islanders - New York Rangers 4:1
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 5:3
Montreal Canadiens - Dallas Stars 3:2
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 4:2
Calgary Flames - Buffalo Sabres 4:1
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 0:4
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 4:3 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 4:3
Florida Panthers - Detroit Red Wings 4:5
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 1:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.