Hokej

VIDEO: Panarin v podaljšku kronal popoln preobrat Columbusa v Torontu, Bobrovskij spet blestel

Toronto, 09. 01. 2018 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Artemi Panarin je po dobrih treh minutah podaljška odločil tekmo v Torontu v korist gostujočih Columbus Blue Jackets, ki so v zadnji tretjini izničili zaostanek z 0:2 in tako izkoristili izjemno predstavo vratarja Sergeja Bobrovskija, ki je zbral kar 35 obramb, s katerimi se je Columbus uspel prebiti do podaljška (3:2).

Hokejisti Toronto Maple Leafs so v severnoameriški ligi NHL gostili tekmece iz Ohia, Columbus Blue Jackets pa so po podaljšku slavili s 3:2. Domači hokejisti so po dveh tretjinah vodili z 2:0, a so se nato gosti v zadnji vrnili v igro in si priigrali podaljšek, z golom Artemija Panarina po 3:11 minute podaljšane igre pa so odnesli še zmago.

Slavje hokejistov Columbusa.
Slavje hokejistov Columbusa. FOTO: AP

Na dvoboju sredine v vzhodni konferenci se je izkazal tudi vratar Columbusa Sergej Bobrovskij, ki je zbral 35 obramb, vključno z nekaj pomembnimi v zadnji tretjini. Gosti so zadeli dvakrat v zadnjih štirih minutah in pol tekme, da so si priigrali podaljšek.

"Takšne zmage so tiste, ki v slačilnici ustvarjajo dobro vzdušje, veliko energije in veselje pri vseh v ekipi," je po tekmi dejal Bobrovskij. V zadnji tretjini sta za Columbus zadela Nick Foligno in Pierre-Luc Dubois, za domačo ekipo, ki je poklapana zapustila ledeno ploskev, pa sta bila v drugi tretjini uspešna James van Riemsdyk in William Nylander, vratar Frederik Andersen pa je ubranil 30 strelov.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so ta čas na petem mestu zahodne konference, imajo po porazu proti četrtouvrščenim Nashville Predators teden dni premora in bodo na led ponovno stopili šele v soboto, ko jih čaka tekma z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks.

Izid:

Toronto Maple Leafs ‒ Columbus Blue Jackets 2:3 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.