Hokej

VIDEO: Hokejski malček Nashville izločil velikana, najboljše moštvo Zahoda

Pittsburgh, 21. 04. 2017 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po Anaheim Ducks sta se v četrtfinale končnice lige NHL uvrstili še ekipa Pittsburgh Penguins kot branilci naslova prvakov ter eno največjih presenečenj ekipa Nashville Predators, ki je izločila najboljše moštvo zahodne konference v rednem delu sezone Chicago Blackhawks, šestkratne nosilce Stanleyjevega pokala.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets
    03:37
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks
    03:34
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks

Pingvini so na vzhodu doma s 5:2 premagali Columbus Blue Jackets in napredovali s skupnim izidom 4:1. Za pingvine so zadeli Phil Kessel, dvakrat Bryan Rust, Sydney Crosby in Scott Wilson, pri modrih jopičih pa sta bila uspešna William Karlsson in Boone Jenner. Vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury je ubranil kar 49 strelov hokejistov Columbusa, ki so po rekordni sezoni, še nikoli poprej je niso končali z osvojenimi 108 točkami, končnico končali že na prvi oviri. Pingvini se bodo v konferenčnem polfinalu pomerili z boljšim iz obračuna med Torontom in Washingtonom, ki sta sicer poravnana 2:2 v zmagah. Še bolj gladko je šlo plenilcem, ki so na zahodu Chicago izločili s 4:0 v zmagah, torej dobesedno pometli s sicer favorizirano ekipo, eno izmed ustanovnih ekip tako imenovane originalne šesterice, ki je redni del končala z drugim najboljšim izkupičkom točk. Nashville, ki je del NHL šele od leta 1998, še nima osvojenega naslova prvakov. Tudi za četrto zaporedno zmago Nashvilla v tokratni končnici ima največ zaslug finski vratar Pekka Rinne, ki je tokrat ubranil 30 od 31 strelov na gol gostujoče ekipe iz Chicaga. Rinne je vsekakor eden največjih junakov Nashvilla, saj je na štirih tekmah uvodnega kroga končnice sprejel le tri zadetke.

Pittsburgh Penguinsi branijo naslov v ligi NHL.
Pittsburgh Penguinsi branijo naslov v ligi NHL. FOTO: AP

V uvodnih dveh tekmah v gosteh v Chicagu pa je celo povsem zaklenil vrata. Na zadnji tekmi je dvakrat za Nashville zadel Roman Josi, med strelce sta se vpisala tudi Colton Sissons in Viktor Arvidsson, častni zadetek za Chicago je prispeval kapetan Jonathan Toews. "Nori občutek. Mislim, da smo se končnice lotili res dobro pripravljeni, saj smo vedeli, da nas čaka najboljša ekipa Zahoda, ki jo zelo spoštujemo in jo nikakor ne jemljemo zlahka. Za to ekipo igra nekaj igralcev najvišje svetovne ravni in mislim, da smo se jim zelo dobro zoperstavili na vseh štirih tekmah prvega dela končnice," je bil navdušen Švicar Josi. Nashville je bil v zadnjih letih tisto moštvo, ki ga je izločilo Chicago, in to dvakrat, v letih 2010 in 2015, ko je Chicago tudi osvojil naslov prvakov. Zanimivo je, da je od leta 1994, torej od novega formata igranja končnic, Chicago postal prva ekipa s statusom prvega nosilca, ki je končnico sklenila že po prvem krogu in to brez zmage. Chicago pa se je v neslavni statistiki pridružil še enim prvim nosilcem Vancouver Canucks, ki jih je leta 2012 v prvem krogu končnico izločila ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Kralji so takrat tudi osvojili Stanleyjev pokal. Nashville v konferenčnem polfinalu čaka boljša ekipa iz obračuna med St. Louisom in Minnesoto. St. Louis je v prednosti, saj vodi s 3:1 v zmagah. Na vzhodu Montreal Canadiens v zmagah zaostajajo z 2:3, potem ko so New York Rangers peto tekmo na gostovanju po podaljšku dobili s 3:2. Na dvoboju zahoda med Edmonton Oilers in San Jose Sharks prvi vodijo s 3:2 v zmagah, saj se je petkova tekma po podaljšku končala s 4:3 za kanadske gostitelje.

Izidi:

- vzhod:
Montreal Canadiens - New York Rangers       2:3 (podaljšek)
- New York v zmagah vodi s 3:2;

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5:2
- Pittsburgh je napredoval s 4:1 v zmagah;

- zahod:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks   4:1
- Nashville je napredoval s 4:0 v zmagah;

Edmonton Oilers - San Jose Sharks          4:3 (podaljšek)
- Edmonton v zmagah vodi s 3:2;

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.