Hokej

VIDEO: Pittsburgh 'pometel' z Arizono, Crosby na vrhu liste golgeterjev lige

Pittsburgh, 13. 12. 2016 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V hokejski ligi NHL so ponoči odigrali le dva dvoboja. Aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so s kar 7:0 na domačem ledu premagali moštvo Arizona Coyotes. Hokejisti Montreal Canadiens so na domačem ledu z 1:2 po podaljšku klonili proti Boston Bruins.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal - Boston
    01:49
    Vrhunci tekme Montreal - Boston
  • Vrhunci tekme Pittsburgh - Arizona
    02:33
    Vrhunci tekme Pittsburgh - Arizona

V Pittsburghu so na svoj račun prišli navijači domačih pingvinov, ki so lahko spremljali strelske vaje in točo golov, ko se je pod zadetke podpisalo sedem različnih igralcev. Vratar domačih Matt Murray pa je ubranil vseh 32 strelov gostujočih puščavskih kojotov iz Arizone za še tretji karierni shutout. Med tistimi, ki so dosegli gol, je bil tudi kapetan Sidney Crosby, ki je sicer za nekaj časa moral z ledene ploskve, ko je dobil udarec s palico v obraz. Crosby je vpisal svoj 21. gol za vodilno mesto na lestvici najboljših strelcev lige NHL v tej sezoni. Po en gol so vpisali še Bryan Rust, Scott Wilson, Trevor Daley, Phil Kessel, Nick Bonino in Justin Schultz. Kar 13 igralcev aktualnih lastnikov Stanleyjevega pokala je na tej tekmi vpisalo vsaj eno točko.

Pingvini so se s šesto zaporedno zmago na vrhu izenačene metropolitanske skupine z 41 točkami poravnali z New York Rangers. Vsega eno točko več imajo na prvem mestu razvrstitve vzhodne konference in lige NHL vodilni hokejisti iz Kanade, Montreal Canadiens. Trenutno najboljša ekipa lige NHL je izgubila na domačem ledu dvorane Bell Centre. Zmagoviti gol je, šele po naknadnem sodniškem ogledu video posnetka, dosegel Ryan Spooner v četrti minuti podaljška. Prvi gol na tekmi je padel v izdihljajih druge tretjine, ko je Austin Czarnik v 39. minuti zadel za vodstvo gostov iz Bostona. Domači so izenačili z golom Paula Byrona v 57. minuti, Byron je tako izsilil podaljšek in zagotovil točko za domačo ekipo.

Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja čaka do konca koledarskega leta niz kar devetih zaporednih gostovanj, od tega sedem v norem ritmu do božičnih praznikov. Prvo gostovanje kalifornijskih kraljev bo na sporedu v noči na sredo po slovenskem času, ko bodo Kopitar in druščina gostovali v Buffalu.

Izida:
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 7:0
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1:2 (podaljšek)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
13. 12. 2016 10.26
tooooo idemoooo pitsi !