Hokej

VIDEO: Plaz zadetkov Winnipega v mreži Colorada, letalci prekinili sušo na ledu Columbusa

Columbus, Dallas, Raleigh, Winnipeg, 17. 02. 2018 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na soboto na sporedu štiri tekme. Columbus Blue Jackets so po podaljšku izgubili proti Philadelphia Flyers z 1:2, Carolina Hurricanes so izgubili proti New York Islanders z 0:3, Winnipeg Jets so premagali Colorado Avalanche s 6:1, Dallas Stars pa St. Louis Blues z 2:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers
    01:28
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers
  • Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Colorado Avalanche
    03:54
    Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Colorado Avalanche

Edina tekma, ki se je sinoči v NHL končala po podaljšku, je bila med Columbus Blue Jackets in Philadelphia Flyers. Letalci so končno končali negativen niz v Columbusu. Sean Couturier je zadel v drugi minuti podaljška in s tem končal niz enajstih zaporednih tekem brez zmage na ledu modrih jopičev. Za Philadelphio je zadel še Wayne Simmonds. Izenačil je Cam Atkinson proti koncu zadnje tretjine.

Hokejisti Winipega slavijo. Med njimi je tudi strelec enega od petkovih zadetkov Patrik Laine.
Hokejisti Winipega slavijo. Med njimi je tudi strelec enega od petkovih zadetkov Patrik Laine. FOTO: AP

Kar 15 tekem brez zadetka je težilo Blaka Wheelerja, na obračunu s Colorado Avalanche pa je končal dolgo čakanje. Dosegel je dva gola in še podajo za Winnipeg Jets, medtem ko je Mark Scheifele podal pri treh golih.

To je nora igra
"S količino časa, ki jo dobim na ledu, s soigralci, s katerimi igram, človek preprosto pričakuje, da bom dosegel gol. Včasih se to ne zgodi, to je nora igra. Na zadnjih dveh tekmah sem trinajstkrat streljal na gol in nisem bil uspešen, tokrat sem takoj zadel. Vse to skupaj mi sicer ne povzroča nespečnosti," je po tekmi dejal Wheeler, ki je na zadnjih 58 tekmah dosegel 16 golov in 48 podaj.

Poleg Wheelerja so na tekmi za Winnipeg zadeli še Kyle Connor, Andrew Copp, Patrik Laine in Nikolaj Ehlers, medtem ko je vratar Connor Hellebuyck ubranil 30 strelov. Za Avalanche je edini gol dosegel Mikko Rantanen. Carolina Hurricanes so po rednem delu z 0:3 izgubili z New York Islanders (0:3), Dallas Stars pa so St. Louis Blues premagali z 2:1.

Izidi:

Carolina Hurricanes ‒  New York Islanders 0:3
Columbus Blue Jackets ‒ Philadelphia Flyers 1:2 (podaljšek)
Dallas Stars ‒ St. Louis Blues 2:1
Winnipeg Jets ‒ Colorado Avalanche 6:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.