Hokej

VIDEO: Podaja Kopitarja prinesla podaljšek, kralji v zadnjih sekundah do krvavo potrebne zmage

Chicago, Calgary, 25. 01. 2018 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tanner Pearson je dobrih 26 sekund pred koncem podaljška odločil obračun Los Angeles Kings in Calgary Flames v kanadskem olimpijskem mestu, ekipa Anžeta Kopitarja, ki je podal za prvi zadetek, pa si je tako malce polepšala sicer precej klavrn januar (2:1). Tudi na drugi sredini tekmi je zmagovalca odločil podaljšek, Toronto je slavil v Chicagu (3:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary Flames - Los Angeles Kings
    02:46
    Vrhunci tekme Calgary Flames - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs
    03:33
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL po porazu v Vancouvru tokrat gostovali še v Calgaryju in domače Flames po podaljšku premagali z 2:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri izenačujočem zadetku Los Angelesa v zadnji tretjini, ko je Jake Muzzin zadel za podaljšek, v katerem je nato tekmo odločil Tanner Pearson.

Gol Muzzina za 1:1 in podaja Kopitarja:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kopitar: Premor zdaj malce slajši
"To je bila pogumna predstava. Hitro smo prejeli zadetek, toda ostali smo zbrani, ostali v igri in ritmu. Na koncu smo dobili dve točki, kar je zelo dobrodošlo po včerajšnji predstavi (v Vancouvru poraz z 2:6, op. a.)," je lakinginsider.com citiral Kopitarja. Kralje zdaj čaka nekaj dni premora, naslednji obračun jih čaka šele v noči na 31. januar v Dallasu. "Vse to nam je pokazalo, kako težko bo tudi v prihodnje. Dve točki sta naredili ta premor malce slajši, tako da bomo malce uživali v tem, a moramo poskrbeti, da bomo tudi v prihodnje kazali podobne predstave kot nocoj," poudarja slovenski zvezdnik. Ta je pohvalil tudi predstavo vratarja Darcyja Kuepmerja, ki je zbral 30 obramb.

Kopitar v akciji na tekmi s Pittsburghom.
Kopitar v akciji na tekmi s Pittsburghom. FOTO: AP

"Odličen je bil. Oba naša vratarja nam dajeta možnost, da zmagamo na vsaki tekmi. To pa je tudi vse, kar lahko od njiju zahtevaš. Nocoj ni bilo nič drugače, Darcy je bil izjemen," je še povedal Kopitar, ki je tako kot Muzzin podaljšal niz zbiranja točk na pet tekem. Kopitar je v tem obdobju dosegel gol in štiri podaje. Skupno je pri 50 točkah (19 golov, 31 podaj) in je na 14. mestu na tej lestvici. Kralji so se z zmago točkovno izenačili s sredinimi tekmeci (57), toliko točk imata v zahodni konferenci tudi Colorado Avalanche in Minnesota Wild, pred njimi pa so Las Vegas Knights, Winnipeg Jets, Nashville Predators, St. Louis Blues, Dallas Stars in San Jose Sharks.

Po podaljšani igri se je končala tudi edina preostala tekma večera; Toronto Maple Leafs so na gostovanju v ameriškem vetrovnem mestu z golom Williama Nylanderja po šestih sekundah igre v podaljšku premagali Chicago Blackhawks s 3:2.

Izida:

Calgary Flames ‒ Los Angeles Kings 1:2 (podaljšek)
(Anže Koputar: podaja za LA)

Chicago Blackhawks ‒ Toronto Maple Leafs 2:3 (podaljšek)

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.