Hokej

VIDEO: Polom Chicaga pri kojotih, revija golov v Edmontonu in tesna zmaga Toronta nad Tampo

Toronto, Edmonton, Glendale, 13. 02. 2018 05.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tako slabi Chicago Blackhawks niso bili že šest let: čikaško moštvo je na ravno toliko zadnjih tekmah vknjižilo same poraze, nazadnje so jih v Glendalu v ponedeljek zvečer ugnali še Arizona Coyotes (6:1). Derbi vrha lestvice v Torontu proti vodilnim Tampa Bay Lightning dobili domači Maple Leafs (4:3).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
    02:12
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Florida Panthers
    03:25
    Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Florida Panthers

Najslabše moštvo rednega dela lige NHL, Arizona Coyotes, je izkoristilo krizo Chicago Blackhawks in gostom iz vetrovnega mesta prizadejalo šesti zaporedni poraz za najslabši klubski niz v ravno toliko letih. Max Domi, Clayton Keller, Alex Goligoski in Tobias Rieder so vsi prispevali po gol in podajo, medtem ko je v predmestju Phoenixa vratar Antti Raanta zbral 37 obramb v d omačih vratih. V dvorani Gila River Arena so domači privrženci hokeja lahko pozdravili šele 14. zmago v sezoni, s katero so se kojoti povzpeli do 38. točke v rednem delu sezone.

Javorovi listi iz Toronta so v domači dvorani ugnali strele iz Tampe.
Javorovi listi iz Toronta so v domači dvorani ugnali strele iz Tampe. FOTO: AP

Domači so že pred koncem prve tretjine vodili z 2:0 in nato silovito odgovorili Chicagu na edini gol v svoji mreži za visoko zmago. Domi je zadel že po 92 sekundah, potem ko je preusmeril strel Jakob Chychruna z leve. To ni bil prvi plošček, po katerega je moral v napornem večeru Anton Forsberg, saj ga je po dobrih devetih minutah z izkoriščenim odbitkom in napaki za vrati ukanil Derek Stepan.

Delirij po zaslugi Van Riemsdyka
Edini gol za Blackhawks je prispeval Alex DeBrincat z igralcem več na začetku druge tretjine, Raanta pa do konca obračuna ni več dovolil veselja čikaškemu moštvu. Že po dobrih dveh minutah igre je bila na semaforju spet lepa prednost v korist Arizoncev, Goligoski je celo z igralcem manj na ledu s težkega položaja in iz zapestja presenetil Forsberga, ki je iz vsega 13 strelov prejel kar tri zadetke in kmalu zapustil igro. Tudi Jeff Glass ni uspel preprečiti prave male katastrofe, ki jo je zaokrožil Christian Dvorak z devetim golom v sezoni nekaj več kot štiri minute pred koncem tekme.

Derbi vzhodne konference med ekipama Toronto Maple Leafs in Tampa Bay Lightning so dobili hokejisti iz Toronta, ki so vodilno ekipo konference in lige NHL premagali z izidom 4:3. Za javorove liste se je izkazal William Nylander z dvema goloma in podajo, James van Riemsdyk pa je dvorano Air Canada Centra spravil v delirij v 45. minuti, ko je zadel odločilni gol za 4:3. Nikita Kučerov in Yanni Gourde sta pred tem v razmaku dvajsetih sekund zadela za izenačenje. Kučerov (30 golov, 41 podaj) z 71 točkami vodi na razpredelnici najučinkovitejših igralcev lige NHL

Tampa ostaja na vrhu razpredelnice vzhodne konference z 79 točkami, drugi je Boston s 76 točkami, tretji Toronto s 73 točkami. Največ zadetkov, 12, je padlo v kanadskem Edmontonu, kjer so domači Oilers klonili s 5:7 proti Florida Panthers. Po prvi tretjini je bilo 1:1, izid je bil poravnan tudi po drugi tretjini 3:3. Kar šest zadetkov je padlo v zadnji tretjini, tri od teh je prispeval hokejist Floride Vincent Trocheck.

Izidi:

Arizona Coyotes ‒ Chicago Blackhawks 6:1
Edmonton Oilers ‒ Florida Panthers 5:7
Toronto Maple Leafs ‒ Tampa Bay Lightning 4:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.