Hokej

VIDEO: Raza na blejskem ledu sklenil kariero, na dražbi za njegov in Kopijev dres iztržili 1170 evrov

Bled, 17. 07. 2016 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Kariero je tudi uradno končal eden najboljših slovenskih hokejistov, reprezentančni kapetan Tomaž Razingar. Drsalke je dokončno odložil v kot po poslovilni in dobrodelni tekmi na Bledu. Izkupiček od vstopnic in dražbe dresov je Razingar namenil v dobrodelne namene.

Več videovsebin
  • Utrinki poslovilne tekme Tomaža Razingarja
    01:12
    Utrinki poslovilne tekme Tomaža Razingarja
  • Izjava Tomaža Razingarja ob poslovilni tekmi
    01:06
    Izjava Tomaža Razingarja ob poslovilni tekmi
  • Anže Kopitar o Tomažu Razingarju
    01:26
    Anže Kopitar o Tomažu Razingarju

Tomaž Razingar je na poslovilno tekmo povabil številne prijatelje in tudi tekmece na ledu, tako soigralce v reprezentanci v zadnjih sezonah kot predstavnike starejših rodov slovenskega hokeja, ko je šele začenjal kariero. Razingar je v hokejskem pokoju od septembra lani, v zadnjem letu se je največ posvečal družini in poslom, povsem pa na led ni pozabil. Med drugim se je skupaj z Anžetom Kopitarjem lotil hokejske akademije na Bledu.

Njegova poslovilna tekma je imela tudi dobrodelen značaj, vse pa je bilo v znamenju devetice. Vstopnice so ljubitelji hokeja lahko kupili po simboličnih devet evrov, izkupiček pa so namenili Splošni bolnišnici Jesenice za obnovo porodniškega oddelka. Za ta namen so hokejisti, ki so sodelovali na tekmi, tudi podarili svoje drese, ljubitelji hokeja pa so jih nato lahko kupili na dobrodelni dražbi po tekmi pred dvorano. Najvišji izklicni ceni sta dosegla dresa Razingarja in Anžeta Kopitarja (na tekmi je igral tudi brat Gašper, oče Matjaž je bil selektor belega moštva). Prvega so prodali za 660, drugega pa za 510 evrov.

V Razingarjevi ekipi - na koncu je sicer ob treh zadetkih osrednjega junaka dneva izgubila proti tekmecem v rdečih dresih s 4:8, a izid tokrat seveda ni bil v ospredju - je sodeloval tudi največji slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, pa vratarja Klemen Mohorič in Luka Gračnar ter Boris Pretnar, Borut Vukčevič, Bojan Zajc, Andrej Hebar, Jan Urbas, Egon Murič, Valerij Šahraj, Sabahudin Kovačevič, Gašper Kopitar, Žiga Pance, Dejan Kontrec, Andrej Tavželj, Žiga Pavlin, Blaž Klinar.

Pri rdeči ekipi Razingarjevih prijateljev v vlogi tekmecev pa so bili vratarja Robert Kristan in Anže Ulčar, Ivo Jan, Nik Zupančič, Gregor Polončič, Aleš Kranjc, Drago Mlinarec, Marjan Manfreda, Rok Pajič, Toni Tišlar, Miha Rebolj, Boris Kunčič, Marcel Rodman, Milan Hafner, Peter Rožič, Mitja Sotlar in Uroš Vidmar, ob klopi sta jih spodbujala tudi Boštjan Goličič in David Rodman.

Za uvod pred glavno tekmo večera so za dobro vzdušje na ledu in tribunah poskrbeli tudi novinarji in fotografi, ki so se pomerili na ekshibicijski tekmi. Prav tako je šlo za dvoboj belih in rdečih dresov s številko 9 (zmagali so beli), nastopili pa so Nuša Lesar, Polona Bertoncelj, Barbara Kavčič, Marko Pangerc, Tilen Trotovšek, Uroš Puš, Anže Bašelj, Siniša Uroševič, Aleš Brun, Boštjan Fon, Marko Miklavič, Martin in Iztok Dolanc, Jure Mastnak, Drago Cvetanović, Miha Hočevar, Nejc Jemec, Vid Ponikvar in Matic Klanšek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.