Hokej

VIDEO in FOTO: Risi pred turnirjem v Tivoliju: Cilj v tej sezoni je obstanek med elito

Ljubljana, 03. 11. 2014 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca se je zbrala za mednarodni turnir v Ljubljani, ki bo v Tivoliju od četrtka do sobote. Na njem pa slovenski vrsti zaradi bolezni in poškodb ne bodo mogli pomagati Klemen Pretnar (VSV Beljak), Miha Verlič (Graz 99ers) in Rok Leber (Telemach Olimpija).

Ker reprezentančnega premora ne bo v vseh tekmovanjih, v Ljubljano ne bo vseh standardnih članov reprezentance, v nedeljo zvečer pa je postalo dokončno jasno, da strokovno vodstvo ne bo moglo računati tudi na trojico, ki je bila na prvotnem seznamu. Dresa risov v Tivoliju ne bodo oblekli branilec Klemen Pretnar in napadalca Miha Verlič ter Rok Leber, ki je poškodbo staknil prav na nedeljski tekmi. V reprezentanco so bili zato vpoklicani Jakob Milovanovič (Grenoble), Gregor Koblar in Žiga Pešut (oba Telemach Olimpija).

Ker v številnih tekmovanjih ne bo prišlo do prekinitve, bodo nekateri igralci prišli na zbor naknadno, med njimi je tudi trojica, ki si kruh služi na Švedskem. Gašper Krošelj, David Rodman (oba Oskarsham) in Aleš Kranjc (Södertälje) se bodo namreč med seboj pomerili v torek, nato pa se vračajo v Slovenijo. Na vseh tekmah pa ne bo igral Robert Sabolič (Sparta Praga), ki ga sredi tedna čaka tekma hokejske lige prvakov.

A selektor Matjaž Kopitar je že navajen, da na teh turnirjih nima na voljo popolne zasedbe. Priložnost tako dobijo tudi nekateri mlajši in še neuveljavljeni hokejisti, ki se lahko dokažejo. "Vsa ta leta smo navajeni, da nismo nikoli popolni na teh turnirjih zaradi različnih razlogov. A smo v takšnem položaju, da ne moremo zahtevati igranja naših hokejistov. Lahko padejo v nemilost in si potem sami naredimo škodo. Bo pa nekaj mladih dobilo priložnost, kar je pozitivno, mislim, da bo kar dober turnir," pravi selektor Kopitar.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Slovenski tekmeci bodo med 6. in 8. novembrom v dvorani Tivoli najprej Japonci, v petek Belorusi, nazadnje pa še Avstrijci. Prvi tekmi bosta na sporedu ob 20. uri, sobotna pa ob 18.30.

Vse tri tekmice so stare znake Slovencev, z njimi se zadnja leta risi nenehno srečujejo, bodisi na svetovnih prvenstvih elitne skupine, na SP divizije I ali pa, kot v prejšnji sezoni, na olimpijskih igrah. A hokejistov to ne moti; Blaž Gregorc meni, da so pač ekipe v tem kakovostnem razredu zelo izenačene in nenehno medsebojno tekmovanje, izpostavil je Avstrijo, ne jemlje mika novih izzivov. "Lepo je, da je ta premor, da si spočijemo glave od klubskih obveznosti. Vsi smo se veselili tega zbora, da se po dolgem času vidimo. Rezultat verjetno res ne bo v ospredju, na teh turnirjih nikoli nismo v polni postavi. A tisti, ki smo tukaj, se bomo morali dokazati," pravi Gregorc.

"Treba je dati največ od sebe in pokazati obraz, kakršnega je imela ekipa nazadnje. To, da vsake toliko pride zraven kakšen mlad igralec, pa je samo dobro. To je tudi zanje priložnost, da se izkažejo," pa pravi izkušeni Marcel Rodman. Potem ko dolgo ni dobil priložnosti za igro v Medveščaku, je v zadnjih tekmah le nekoliko zaigral, a o klubski prihodnosti ni želel razmišljati, prav tako pa ne o tem, ali bo na prihajajočem turnirju dobil kapetansko vlogo: "Ne vem, to bodo povedali drugi, nimam pa nobenih težav s tem ..."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

frupenski
04. 11. 2014 14.48
+1
...bravo,Coach...Raza ne bo igral,ker ni v tekmovalnem ritmu...gremo risi...Go,Go,Go...
MaunelNeuer
03. 11. 2014 18.55
+6
gremo hokejisti!!