Hokej

VIDEO: Ryan 'slekel' Raska za zmago Ottawe v Bostonu

Boston, 14. 12. 2014 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V ligi NHL so sinoči odigrali kopico tekem. Med zanimivejšimi je bil dvoboj Bostona in Ottawe. Gledalci v Bostonu so videli pretep z Lucicem v glavni vlogi, zmage pa so se veselili gostje po izvajanju kazenskih strelov.

Boston Bruins so s 3:2 izgubili dvoboj z Ottawo Senators na domačem ledu v TD Gardnu. Tekma je bila odločena šele po izvajanju kazenskih strelov, v rednem delu so gole dosegli Cunningham in Eriksson za domače in Zibanejad in Legwand za goste.  Odločilni gol je dosegel Bobby Ryan, ki je lepo preigral domačega vratarja Tuukko Raska in ameriški komentator se je slikovito izrazil, da je napadalec Ottawe "slekel" vratarja Bostona. Gledalci so videli tudi pretep med Markom Borowieckim in Milanom Lucicem, ki ga je zanesljivo dobil domači napadalec.

Ekipa Anaheim Ducks je na gostovanju premagala Winnipeg Jets s 4:1 in vodi v ligi. V Winnipegu je bilo vse odločeno že v drugi tretjini, ko so zadeli Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf in Nate Thompson, vratar gostov Frederik Andersen pa je ob 27 obrambah le enkrat odšel po plošček v svojo mrežo. Rački so zmagali sedmič v nizu in desetič na zadnjih dvanajstih tekmah. Columbus je po seriji devetih tekem brez zmage dosegel serijo šestih zmag zapored. V Nationwide Areni je sicer še tretjič na zadnjih treh tekmah dobil zadetek v zadnji minuti rednega dela za izenačenje in podaljšek. Tokrat je obrambni igralec Pittsburgha Kris Letang svoj drugi gol zadel 10,9 sekunde pred zaključkom zadnje tretjine. Letang je bil tudi edini strelec za goste v kazenskih strelih, za domače pa sta bila uspešna Cam Atkinson in Ryan Johansen.

T.J. Oshie je v Denverju že po minuti in treh sekundah dodatnega dela igre dosegel odločilni zadetek za četrto zmago St. Louisa v nizu. Po podaji Barreta Jackmana je na sredini napadalnega polja sprožil močan strel in plošček je poletel v mrežo nad lovilko vratarja Calvina Pickarda, ki je bil kljub temu ocenjen za najboljšega igralca tekme, saj je zbral 39 obramb.

Izidi:
Boston Bruins - Ottawa Senators 2:3 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Florida Panthers 4:3 (podaljšek)
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4:2
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Minnesota Wild 3:4 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - New York Rangers 1:5
San Jose Sharks - Nashville Predators 2:0
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 5:1
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 4:1
New York Islanders - Chicago Blackhawks 3:2
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 1:4
Dallas Stars - New Jersey Devils 4:3
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:3 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.