Hokej

VIDEO: San Jose ostaja strup za Anaheim, 'petarda' Bostona v New Yorku

San Jose, 30. 01. 2015 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša ekipa hokejske lige NHL Anaheim Ducks je v gosteh pri najtesnejšem zasledovalcu iz pacifiške skupine San Joseju doživela poraz s 3:6. San Jose si je zmago zagotovil v drugi tretjini, ko je dosegel kar pet zadetkov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
    01:34
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Boston Bruins
    01:33
    Vrhunci tekme New York Islanders - Boston Bruins

San Jose je precej neugoden gostitelj za Anaheim, saj ta pri morskih psih ni slavil že na sedmih tekmah zaporedoma. "Včasih je pač tako, da se proti njim počutiš dobro na ledu. Dodaten motiv nam daje dejstvo, da so pred nami na lestvici. To nas dodatno dvigne," je dejal center San Joseja Andrew Desjardins.

Poraz je doživela tudi druga najboljša ekipa lige. Nashville je v gosteh pri St. Louisu v derbiju centralne skupine izgubil po kazenskih strelih s 4:5. Mike Fisher je dosegel dva zadetka in podajo za zmagovalce, odločilni kazenski strel pa je zadel T.J. Oshie.

Tretje najboljše moštvo lige Tampa Bay Lightning je s 5:1 odpravilo Detroit in v atlantski skupini prevzelo vodstvo. Mož odločitev je bil Cedric Paquette s tremi zadetki. Tampa je z deveto zaporedno domačo zmago postavila rekord franšize.

Tik za Tampo in tik pred Detroitom je v atlantski skupini Montreal, ki je z 1:0 zmagal v gosteh pri New York Rangers. Max Pacioretty je edini zadetek na tekmi dosegel v 56. minuti.

New York Islanders, ki imajo enako število točk kot Montreal in Detroit (65), so doma morali priznati premoč Bostonu. Ta je slavil s 5:2, dosegel sedmo zmago na zadnjih desetih tekmah in se utrdil na četrtem mestu atlantske skupine. Vratar Tukka Rask je zbral kar 43 obramb.

Patrick Marleau in soigralci so napolnili mrežo Anaheima.
Patrick Marleau in soigralci so napolnili mrežo Anaheima. FOTO: Reuters

Philadelphia je kljub dvema zadetkoma Mathieuja Perreaulta s 5:2 odpravila peto ekipo zahodnega dela lige Winnipeg, Toronto je doma z 1:3 izgubil proti Arizoni, Ottawa pa s 3:6 proti Dallasu. Jamie Benn je za zmagovalce dosegel dva zadetka.

Florida je s 3:2 odpravila Columbus Blue Jackets 3:2, Edmonton pa je v obračunu najslabših ekip lige s 3:2 premagal Buffalo. Calgary po porazu proti Minnesoti z 0:1 ostaja zgolj točko pred Los Angeles Kings, ki bodo naslednjo tekmo igrali v noči na nedeljo. Anže Kopitar in druščina bodo gostovali v Bostonu.

Izidi:
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 6:3
New York Islanders - Boston Bruins 2:5
New York Rangers - Montreal Canadiens 0:1
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 5:2
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 1:3
Ottawa Senators - Dallas Stars 3:6
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 5:1
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 3:2
St. Louis Blues - Nashville Predators 5:4 (kazenski streli)
Calgary Flames - Minnesota Wild 0:1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.