Hokej

VIDEO: San Jose zmagal v Dallasu, Vancouver v New Yorku

New York, 20. 02. 2015 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali sedem tekem. San Jose je s 5:2 zmagal v Dallasu in ima dve točki prednosti pred Los Angeles Kings. V New Yorku zmaga za Islanderse, ki so premagali vodilno moštvo lige Nashville, Rangerse pa je premagal gostujoči Vancouver po kazenskih strelih.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme NY Rangers - Vancouver Canucks
    02:53
    Vrhunci tekme NY Rangers - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Dallas Stars - San Jose Sharks
    02:11
    Vrhunci tekme Dallas Stars - San Jose Sharks

San Jose se je z zmago s 5:2 v Dallasu za dve točki oddaljil od Los Angelesa, ki je deveti v zahodni konferenci. Andrew Desjardins je k zmagi prispeval dva zadetka. San Jose ima 68 točk, toliko kot tudi sedmi Calgary, Los Angeles jih je zbral 66, in kralji, za katerimi je niz šestih zmag, bodo sedmo skušali dobiti v noči na nedeljo, ko bodo gostovali prav v San Joseju.

Najboljše moštvo hokejske lige NHL Nashville je po šestih zaporednih zmagah doživelo poraz. Tega so mu prizadejali New York Islanders, ki so pred domačimi gledalci slavili s 5:2 in zmagali šestič na zadnjih sedmih tekmah. Znova se je med strelce pri Newyorčanih vpisal John Tavares, ki je tako zadel še na četrti tekmi zapovrstjo. Ob tem je prispeval še podajo. Najboljši strelski izkupiček na tekmi je imel sicer Nick Leddy z golom in dvema podajama. "Vemo, da imamo dobro ekipo, in verjamemo, da lahko premagamo vsakogar. To tudi pričakujemo. Čaka nas še veliko tekem, tako da se še vedno najprej trudimo priti v končnico," je ameriškim medijem povedal Tavares.  Islanders so se z zmago točkovno izenačili z vodilno ekipo vzhodne konference Montrealom. Ta je doma po kazenskih strelih z 2:3 izgubil proti Floridi, pri čemer je odločilni kazenski strel zadel Dave Bolland. Po kazenskih strelih je z 2:3 izgubila tudi Philadelphia proti Buffalu, Bryan Flynn je dosegel odločilni zadetek.

Prav tako pa so kazenski streli odločili tudi dvoboj New York Rangers in Vancouvra (obe ekipi sta sicer zaenkrat na dokaj zanesljivi poti v končnico), pri čemer je slavil slednji s 5:4. Henrik Sedin je dosegel dva gola za zmagovalce, odločilni kazenski strel pa je izvedel Radim Vrbata. Prav tako je zaenkrat, kar zadeva končnico, varen tudi Pittsburgh, čeprav je doma izgubil proti Columbusu z 1:2. Zmagoviti gol je zabil Brandon Dubinsky 2:17 minute pred koncem. Washington, ki ima točko več od Pittsburgha v vzhodni konferenci, je s 5:1 odpravil peto ekipo zahodnega dela Winnipeg, Nicklas Backstrom je vpisal dva gola in podajo.

Ena zmaga in en poraz za obe moštvi iz New Yorka v ligi NHL.
Ena zmaga in en poraz za obe moštvi iz New Yorka v ligi NHL. FOTO: Reuters

Izidi:
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 2:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Nashville Predators 5:2
New York Rangers - Vancouver Canucks 4:5 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 1:2
Washington Capitals - Winnipeg Jets 5:1
Montreal Canadiens - Florida Panthers 2:3 (kazenski streli)
Dallas Stars - San Jose Sharks 2:5

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.