Hokej

VIDEO: Sosedski obračun v Philadelphii zanesljivo pripadel NY Rangers

Philadelphia, Dallas, 05. 01. 2017 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

New York Rangers so spet izenačeni s Columbus Blue Jackets po številu zmag v rednem delu aktualne sezone lige NHL, potem ko so Newyorčani pred številnimi svojimi navijači, ki so se odpravili na bližnje gostovanje v Philadelphio, visoko ugnali sosede letalce (5:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Winnipeg Jets
    02:06
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Winnipeg Jets
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - New York Rangers
    02:23
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - New York Rangers

Kevin Hayes in Michael Grabner sta prispevala dva zadetka, v vratih New York Rangers pa je bil s 30 obrambami čvrst Henrik Lundqvist. S sredino zmago so rangerji na vrhu lige NHL spet izenačeni z ekipo Columbus Blue Jackets, ki je tako kot Newyorčani uspela slaviti na 27 obračunih, od tega 16-krat neprekinjeno. V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na četrtek sicer na sporedu šest tekem. Tekma med Dallas Stars in Montreal Canadiens se je končala po podaljšku, s 4:3 so v gosteh slavili hokejisti Montreala. Tekmo v Dallasu je odločil Max Pacioretty, ki je tako Montreal Canadiens popeljal do nove zmage v podaljšku. Ekipa je do zdaj v novi sezoni zabeležila že pet zmag v podaljšku od šestih takšnih tekem z dodatnim igralnim časom. Pacioretty se je med strelce vpisal tudi v rednem delu tekme. "Gostovanja so do zdaj za nas zelo uspešna. Doslej nismo dobro igrali v podaljških, a očitno nam je veliko število tekem s podaljškom pomagalo, da smo zdaj v tem elementu igre boljši," je po tekmi povedal Pacioretty, ki je doslej v karieri dosegel že osem golov v podaljških, od sezone 2013/14 pa ima že 33 zmagovalnih zadetkov, ki so odločili tekme, v tem obdobju zaostaja zgolj za Aleksandrom Ovečkinom (35).

Dvoboj Jimmyja Veseya in Travisa Konecnyja (desno) na filadelfijskem ledu.
Dvoboj Jimmyja Veseya in Travisa Konecnyja (desno) na filadelfijskem ledu. FOTO: AP
Kanadčan Milt Schmidt, legenda severnoameriške hokejske lige NHL, je umrl v 99. letu starosti, so sporočili iz njegove matične ekipe Boston Bruins. Schmidt je z Bostonom kot igralec v severnoameriški ligi NHL v letih 1939 in 1941 osvojil Stanleyjev pokal, pozneje pa še kot trener kosmatincev v letih 1970 in 1972. Že leta 1961 so Schmidta, ki je bil pri Bostonu igralec, kapetan, trener in šef moštva, sprejeli v hišo slavnih. "Ne verjamem, da bo še kdaj kdo, ki bo še bolj ponosno nosil dres Boston Bruins, kot ga je Milt Schmidt," je na komemoraciji dejal komisar lige NHL, Gary Bettman.

Niz porazov so nadaljevali pri Arizona Coyotes, ki so v gosteh z 0:3 klonili proti Vancouver Canucks. To je bil že sedmi zaporedni poraz za ekipo Arizone. Za kanadsko moštvo so gole dosegli Sven Bärtschi, Brandon Sutter in Bo Horvat. Arizona z enajstimi zmagami in 26 porazi zaseda zadnje mesto pacifiške skupine. Anaheim Ducks so z 2:0 premagali Detroit Red Wings. Za gostitelje sta zadela Nick Ritchie in Ondrej Kase, rački pa so s 46 točkami na drugem mestu pacifiške skupine. Na preostalih tekmah so Florida Panthers z 1:4 izgubili proti Winnipeg Jets, Calgary Flames pa so Colorado Avalanche ugnali s 4:1. Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo drevi gostila Detroit Red Wings.

Izidi:

Florida Panthers ‒ Winnipeg Jets 1:4
Dallas Stars ‒ Montreal Canadiens 3:4 (podaljšek)
Vancouver Canucks ‒ Arizona Coyotes 3:0
Philadelphia Flyers ‒ New York Rangers 2:5
Calgary Flames ‒ Colorado Avalanche 4:1
Anaheim Ducks ‒ Detroit Red Wings 2:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
06. 01. 2017 17.42
da jim j..m vse,doma proti Buffalu so izgubili in mi na stavah odnesli 8 tisoč evrov,a malo zatem -par ur v gosteh premagajo Philadelphio,-fuck