Hokej

VIDEO: Srečna devetica Kraljev, Kopitar devet desetink sekunde pred koncem podal za deveto zmago sezone

Boston, 29. 10. 2017 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju pri Boston Bruins za še deveto zmago v sezoni po podaljšku zmagali z 2:1. Eden od junakov večera je bil tudi kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je osvojil plošček 0,9 sekunde pred iztekom podaljška in ga spretno spravil do Tylerja Toffolija za odločilni zadetek za zmago.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Los Angeles Kings
    02:56
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New York Rangers
    03:18
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New York Rangers

Tako je Anže Kopitar pomagal Tylerju Toffoliju do enega najbolj neverjetnih zmagovitih golov kariere. To je bil sicer zanj že drugi gol na tekmi, saj je bil Toffoli tudi strelec izenačujočega zadetka kraljev za 1:1. Kopitar je osvojil buli in 0,9 sekunde pred koncem podaljšane igre spravil plošček do Toffolija, ta pa je sprožil strel in premagal domačega vratarja Tuukko Raska ter šokiral kosmatince, ki so se že pripravljali na izvajanje kazenskih strelov. "Bila je sanjska podaja in odločil sem se za strel," je po tekmi z rameni skomignil Toffoli.

Sodniki so ponastavili uro z 0,4 sekunde na 0,9 sekunde pred bulijem, trener Los Angelesa John Stevens je zahteval minuto odmora in sestavil akcijo. "Vzeli smo 'timeout' in Johnny (Stevens, op. STA) nam je dejal: 'takole bomo naredili'. Kopi (Kopitar, op. STA) je osvojil plošček, jaz pa sem le udaril na vso moč," je razkril junak večera Toffoli. Vratar Jonathan Quick je za kralje, ki so na poti k najboljšemu uvodu v sezono v klubski zgodovini, zbral 29 obramb.

Anže Kopitar je dosegel 13. točko v sezoni. Trenutno je pri sedmih golih in šestih asistencah.
Anže Kopitar je dosegel 13. točko v sezoni. Trenutno je pri sedmih golih in šestih asistencah. FOTO: AP

"Ali se sprašujete, kako se nam je to lahko zgodilo?" je po tekmi nejeverno z glavo zmajeval trener gostiteljev Bruce Cassidy in dodal: "Po mojem bi njim ali komurkoli drugemu težko še enkrat uspela takšna akcija, pa če bi imeli zanjo še sto poskusov." Enkrat je za kosmatince zadel Brad Marchand, ki jih je popeljal v vodstvo z 1:0, Rask, ki je zaigral prvič po treh tekmah premora zaradi poškodbe, pa je zaustavil 28 strelov. Tudi Kopitar je dobro vedel, da gre za gol v anale in neverjetno izvedbo akcije. "Mislim, da česa takega še nekaj časa ne bomo spet videli. Niti sam tega v svoji karieri še nikoli nisem doživel, da bi tako izpeljali takšno akcijo," je bil odkrit slovenski zvezdnik. Kralje zdaj čaka še zadnja, šesta tekma na turneji, ko se bodo v ponedeljek pomerili s St. Louis Blues, nato pa se vračajo v domači Staples Center.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Buffalo Sabres so doma z 2:3 izgubili s San Jose Sharks, Toronto Maple Leafs z 2:4 proti Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers pa so v domači dvorani s 5:2 nadigrali Washington Capitals. Tudi hokejisti Tampe so doma morali priznati premoč Anaheimu, ki je zmagal s 4:1. Tekmo Florida Panthers - Detroit Red Wings so odločili šele kazenski streli, v katerih so bili spretnejši gosti, za katere je zadel Gustav Nyquist in rdečim krilom prinesel zmago s 3:2. Montreal Canadiens so s 5:4 premagali New York Rangers, New Jersey Devils pa so s 4:3 ugnali Arizona Coyotes. V St. Louisu so naslednji tekmeci kraljev Blues visoko, s 4:1 ugnali Columbus Blue Jackets, Nashville Predators so na domačem ledu z 2:6 klonili proti New York Islanders, hokejisti Minnesota Wild pa so z 2:1 dvakratne zaporedne branilce naslova Pittsburgh Penguins, uspešni pa so bili tudi igralci Colorado Avalanche, ki so s 6:3 premagali Chicago Blackhawks.

Izidi lige NHL:
Boston Bruins - Los Angeles Kings 1:2*
*po podaljšku
Buffalo Sabres - San Jose Sharks 2:3
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2:4
Montreal Canadiens - New York Rangers 5:4
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 1:4
Florida Panthers - Detroit Red Wings 2:3 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Arizona Coyotes 4:3
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4:1
Nashville Predators - New York Islanders 2:6
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 2:1
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 6:3
Edmonton Oilers - Washington Capitals 2:5

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
30. 10. 2017 15.16
chicago še naprej katastrofa haha
eva007
29. 10. 2017 20.39
kaj takega pa še ne
eva007
29. 10. 2017 20.39
+1
hokej gledam že 40 let kaj takega pa še ne
wpnc
29. 10. 2017 08.53
+7
Kaj takega pa res ne vidiš vsak dan
murinar
29. 10. 2017 08.08
+10
mackintosh
29. 10. 2017 07.45
+11
hrabre spremlja sreča