Hokej

VIDEO: St. Louis Blues povedel v finalu zahodne konference

San Jose, 16. 05. 2016 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V končnici hokejskega prvenstva NHL je bila odigrana prva finalna tekma zahodne konference. St. Louis Blues je v svoji dvorani z 2:1 premagal San Jose Sharks in povedel z 1:0 v zmagah, največ zaslug za zmago domače ekipe pa je imel vratar Brian Elliott, ki je ubranil 32 od 33 strelov.

Za hokejiste St. Louisa se je finalni dvoboj zahodne konference začel spodbudno, saj so v 15. minuti ob igralcu več z golom Davida Backesa povedli z 1:0. Vendar se domačini niso prav dolgo veselili vodstva, saj je le 34 sekund pozneje Tomaš Hertl izid izenačil. V nadaljevanju so imeli več od igre gostje iz San Joseja, toda v domačih vratih je bil nepremagljiv Brian Elliott, ki je v drugi tretjini ubranil kar 16 strelov. Kar ni uspelo gostom, je v 30. minuti Fincu Joriju Lehteri, ki je po samostojni akciji premagal Martina Jonesa. V zadnji tretjini se mreži nista več zatresli. "V drugi tretjini smo imeli veliko premoč, namesto da bi dosegli gol, smo ga dobili. Imeli smo veliko priložnosti, toda Elliot je bil tokrat preprosto nepremagljiv. Zdaj imamo dva dni časa, da analiziramo tekmo, popravimo svoje napake, predvsem pa, da popravimo svojo učinkovitost," je po porazu dejal trener gostov Peter DeBoer, ki je San Jose prevzel pred letošnjo sezono.

Dmitrij Jaskin
Dmitrij Jaskin FOTO: AP

"Ob tako razpoloženem vratarju so možnosti za zmago toliko večje. Elliott je v vratih opravil veliko delo, na srečo smo bili v napadu dvakrat uspešni, kar je bilo dovolj za zmago," je svojega vratarja hvalil domači napadalec David Backes, zadovoljen pa je bil tudi trener Ken Hitchcock. "Elliott je bil v vratih izvrsten, medtem ko naša igra ni bila na najvišji ravni. Imeli smo kar nekaj težav z organizacijo igre, vendar so se igralci vseh 60 minut na vso moč borili, tudi branilci so opravili dobro delo. Za nami je šele prva tekma, že v torek pa bomo skušali svoje vodstvo v zmagah povečati," je po zmagi dejal Hitchock.

Druga tekma finala zahodne konference bo na sporedu v noči na sredo, spet pa bo domačin St. Louis. V finalu vzhodne konference z 1:0 v zmagah vodi Tampa Bay Lightning, ki je v gosteh s 3:1 v noči na soboto premagala Pittsburgh Penguins.

V veliki finale lige NHL bo napredovalo moštvo s štirimi zmagami.

Izid:

- zahodna konferenca, finale:
St. Louis Blues -  San Jose Sharks   2:1
(St. Louis Blues vodi z 1:0 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.