Hokej

VIDEO: Tampa napredovala, branilci naslova ostajajo v igri

Tampa, 22. 04. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tampa Bay Lightning so se že uvrstili v drugi krog končnice lige NHL, potem ko so na peti tekmi doma z 1:0 ugnali Detroit Red Wings in slavili s 4:1 v zmagah. V drugem podaljšku pa so se izpada rešili branilci naslova Chicago Blackhawks, ki so v St. Louisu slavili s 4:3.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
    02:45
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
    01:55
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks

Na Floridi je bil mož odločitve Alex Killorn, ki je dvoboj odločil manj kot dve minuti pred koncem. Izkazal se je tudi kandidat za najboljšega vratarja lige Ben Bishop, ki je obranil vseh 34 strelov. "Želel sem si le najti pot do zmage. Fantje so v tej seriji pridno zadevali v napadu, danes pa sem bil jaz na vrsti, da opravim svoje delo in ploščka ne spustim v mrežo," je ameriškim medijem povedal Bishop. Šele v drugem podaljšku pa so se izpada rešili branilci naslova Chicago Blackhawks, ki so v St. Louisu slavili s 4:3 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Odločilni zadetek je v četrti minuti drugega podaljška prispeval Patrick Kane. Chicagu je sicer po drugi tretjini kazalo dobro, saj je vodil s 3:1, Robby Fabbri in David Backes, ki je zadel v 55. minuti, pa sta poskrbela za izenačenje in podaljšek. V prvem strelci niso bili učinkoviti, v drugem pa je udaril najboljši po točkah v rednem delu Kane in ekipo obdržal v igri za drugi krog.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: AP

S 3:1 v zmagah vodijo Pittsburgh Penguins, ki so tokrat v gosteh kar s 5:0 odpravili New York Rangers. Junak tekme je bil Jevgenij Malkin z dvema goloma in podajama in tako svojo ekipo popeljal na prag drugega kroga končnice. Do njega pingvinom manjka še zmaga. Na 2:2 v zmagah pa sta poravnani ekipi Nashville Predators in Anaheim Ducks, potem ko so slednji ponoči zmagali v gosteh s 4:1. Tako so izničili slab začetek serije, v kateri so že zaostajali z 0:2 v zmagah.

V noči na soboto pa peta tekma čaka tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Doma bodo gostili San Jose Sharks, ki vodijo s 3:1 v zmagah.

Izidi:

- vzhodna konferenca:
New York Rangers - Pittsburgh Penguins       0:5
(Pittsburgh vodi s 3:1 v zmagah)

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings      1:0
(Tampa se je s 4:1 v zmagah uvrstila v naslednji krog)

- zahodna konferenca:
Nashville Predators - Anaheim Ducks        1:4
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks     3:4 (dva podaljška)
(St. Louis v zmagah vodi s 3:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.