Hokej

VIDEO: Tudi na Floridi visok poraz kraljev, veliki preobrat Buffala

Tampa, 08. 02. 2017 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Tampa Bay Lightning je v ligi NHL doma premagala Los Angeles Kings s 5:0. To je bil za kralje že drugi visok poraz v dveh dneh, saj so z 0:5 izgubili tudi proti Washington Capitals. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je v slabih 20 minutah proti vratom domače ekipe sprožil tri strele.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Buffalo Sabres - San Jose Sharks
    03:39
    Vrhunci tekme Buffalo Sabres - San Jose Sharks
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Anaheim Ducks
    02:12
    Vrhunci tekme New York Rangers - Anaheim Ducks

Za domačo ekipo, ki je prišla do druge zaporedne zmage, je bil v prvi tretjini uspešen Jonathan Drouin, v drugi je dvakrat v polno zadel Rus Nikita Kučerov, enkrat pa Gabriel Dumont. V zadnji tretjini je končni izid potrdil Braydon Coburn. Če je Los Angeles drugo tekmo zapored izgubil z 0:5, je z istim izidom drugič zaporedoma zmagal Washington, ki je trenutno prepričljivo najboljša ekipa v ligi. Si pa zdaj Washington in Los Angeles delita rekordni sezonski dosežek svojih vratarjev. Tako soigralec Anžeta Kopitarja Slovak Peter Budaj kot vratar Washingtona Braden Holtby na sedmih tekmah nista prejela dosežka, slednjega, ki je je zabeležil svoj jubilejni 30. "shutout" v karieri, niso uspeli premagati igralci Caroline. Domače je s svojim 26. golom v sezoni v vodstvo popeljal Aleksander Ovečkin, ki je nato v statistiko vpisal še podajo. Ovečkin je na lestvici strelcev na tretjem mestu, vodi pa zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby, ki je prvi tudi na lestvici najučinkovitejših igralcev (goli+podaje). Tokrat je pri porazu svoje ekipe na domačem ledu proti Calgaryju vknjižil le podajo, to pa je bila njegova 998. točka v karieri in samo še dve točki zaostaja za mejnikom. Tekma v Pittsburghu je bila odločena po kazenskih strelih, edinega je zadel Kris Versteeg. Še bolj prepričljivo kot Tampa in Washington je do zmage prišel St. Louis, ki je visoko zmagal na svojem drugem zaporednem gostovanju, Ottawo je ugnal kar s 6:0.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Dva gola je dosegel Vladimir Tarasenko, vratar Jake Allen je za drugi "shutout" v sezoni ubranil 30 strelov. St. Louis po zamenjavi trenerja, 1. februarja je Kena Hitchcocka zamenjal Mike Yeo, igra kot prerojen, v štirih tekmah je zmagal trikrat. Serijo torkovih tekem z visokimi zmagami in brez prejetega gola ene izmed ekip je zaključil Colorado, ki je bil s 4:0 boljši od Montreala. Junak tekme je bil finski novinec Mikko Rantanen, ki je dosegel tri gole za svoje prvi "hat trick" v ligi. Svojo 600. zmago v ligi je vpisal trener New York Rangers Alain Vigneault, njegova ekipa je s 4:1 ugnala Anaheim. Za to sta najbolj zaslužna Avstrijec Michael Grabner, ki je dosegel dva gola, in pa vratar Henrik Lundqvist. Šved je ubranil 43 strelov, kar je njegov dosežek sezone. Buffalo je v dvoboju s San Josejem že zaostajal z 1:4, nato pa v zadnji tretjini uprizoril vrnitev, ki jo je s piko na i za popoln preobrat v podaljšku s svojim drugim golom na tekmi postavil Evander Kane. V preostalih tekmah je Toronto s 3:1 premagal Dallas, Columbus po podaljšku s 3:2 Detroit, Nashville s 4:2 Vancouver, Minnesota pa z istim izidom Winnipeg, Jason Pominville je k zmagi Minnesote prispeval dva gola in dve podaji.

Izidi:
Buffalo Sabres - San Jose Sharks              5:4 (podaljšek)
New York Rangers - Anaheim Ducks              4:1
Pittsburg Penguins - Calgary Flames           2:3 (kazenski streli)
Washington Capitals - Carolina Hurricanes     5:0
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars            3:1
Ottawa Senators - St. Louis Blues             0:6
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets     2:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings       5:0
Nashville Predators - Vancouver Canucks       4:2
Winnipeg Jets - Minnesota Wild                2:4
Colorado Avalanche - Montreal Canadiens       4:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prototip
08. 02. 2017 09.47
+2
drugič zraven napišite,da je video san jose;buffalo,,,,