Hokej

VIDEO: Vancouver in Nashville ostajata med živimi

Detroit, 24. 04. 2015 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Detroit Red Wings je v prvem krogu končnice lige NHL doma po podaljšku izgubila s Tampo Bay Lightning s 2:3; Tampa je s tem na vhodnem delu izenačila izid v zmagah na 2:2. Prav tako na tem delu lige je moštvo Washington Capitals s 5:1 ugnalo New York Islanders in povedlo s 3:2 v zmagah.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Vancouver Canucks - Calgary Flames
    02:16
    Vrhunci tekme Vancouver Canucks - Calgary Flames
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks
    02:07
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks

Na zahodnem delu NHL so hokejisti Nashville Predators na svojem ledu s 5:2 ugnali Chicago Blackhawks in ohranili upanje na preboj v drugi krogu; Chicago vodi s 3:2 v zmagah. Tako vodstvo ima tudi ekipa Calgary Flames, ki je v gosteh z 1:2 klonila v dvoboju z Vancouver Canucks. Tyler Johnson je z dvema zadetkoma, v zadnji tretjini in v tretji minuti podaljška, odločil dvoboj v Joe Louis Areni. Tam so sicer domači podeli z dvema goloma v drugi tretjini, ki sta ju dosegla Gustav Nyquist in Joakim Andersson. V razmiku minute in sedemnajstih sekund v 14. in 15. minuti tretje tretjine sta izenačila Johnson in Ondrej Palat in izsilila podaljšek, v katerem je Johnson zadel po podaji obrambnega igralca Victorja Hedmana. V ameriški prestolnici so gostje povedli v šesti minuti, ko je bil uspešen Josh Bailey. Tri minute pozneje je izenačil Rus Jevgenij Kuznjecov, ki je bil z dvema zadetkoma in podajo najboljšim igralec tekme. Uspešen je bil še v sedmi minuti zadnje tretjine, ko je povišal vodstvo na 4:1, slabe tri minute pozneje pa je še podal za zadnji gol v dvoboju, ki ga je dosegel Jason Chimera.

Nashville Predators so z zmago ohranili upanje.
Nashville Predators so z zmago ohranili upanje. FOTO: Reuters

Šved Filip Forsberg je prvič v NHL dosegel hat trick, Nashville pa je tri gole dosegel v razmiku dveh minut in 27 sekund tretje tretjine, ko so zadeli James Neal, Colin Wilson in Forsberg, ki je povedel gostitelje v vodstvo s 4:1, nato pa 11 sekund pred koncem zadel še prazno mrežo za 5:2. Chicago, ki bo šesto tekmo gostil v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, je sicer v 14. minuti povedel, ko je zadel Brad Richards, Forsberg pa je dobro minuto pozneje izenačil. Vratar gostov Scott Darling je prvič v tej seriji končnice prejel več kot dva gola. Canucks so nadigrali Flames s 43:21 v strelih, vendar so do vodstva prišli šele v zadnji tretjini. Šved Henrik Sedin je dobil buli, plošček je nato vodil Dan Hamhuis in nato streljal na gol Jonasa Hillerja, ki je odbil plošček, ki ga je nato Šved Daniel Sedin poslal mimo njega v mrežo ter s svojim drugim zadetkom v tej končnici v drugi minuti tretjega dela igre odločil srečanje. Hiller je bil sicer razglašen za najboljšega igralca srečanja. V 34. minuti ga je prvič premagal Nick Bonino, gostje pa so v tretji minuti tekme povedli prek Davida Jonesa.

Izidi, končnica, prvi krog:
- vzhod:
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 2:3 (po podaljšku)
(izid v zmagah izenačen na 2:2)

Washington Capitals - New York Islanders 5:1
(Washington vodi s 3:2 v zmagah)

- zahod:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 5:2
(Chicago vodi s 3:2 v zmagah)

Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1
(Calgary vodi s 3:2 v zmagah)

* ekipe igrajo na štiri zmage

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.