Hokej

VIDEO: Winnipeg potrdil drugo mesto na zahodu, 'golijada' v New Yorku

New York, 19. 02. 2018 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Winnipega so v ligi NHL ugnali Florido kar s 7:2 in se spet povzpeli na drugo mesto v zahodni konferenci ter tretje v ligi. Na tekmi so gostje vodili z 1:0 in izenačili na 2:2, odločilna pa je bila zadnja četrtina, ki so jo gostitelji dobili s 4:0. Za zmagovalce je dvakrat zadel Kyle Connor.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers
    03:31
    Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers
  • Vrhunci tekme Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
    01:46
    Vrhunci tekme Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Winnipeg Jets so pred domačimi gledalci visoko premagali Florido.
Winnipeg Jets so pred domačimi gledalci visoko premagali Florido. FOTO: AP

Skupaj je bilo na sporedu sedem tekem. Na vzhodu Carolina in Columbus lovita osmouvrščene New York Islanders, ki jih danes čaka obračun z Minnesoto. Carolina je doma po podaljšku izgubila z New Jersey Devils in s 64. točko ujela Islanders na lestvici. New Jersey je bil blizu zmagi v rednem delu, a je Jeff Skinner minuto in 18 sekund pred koncem zadel za izenačenje in podaljšek. Gostom je zmago nato 23 sekund pred koncem dodatnega dela igre zagotovil Taylor Hall. Columbus v lovu za končnico in za tekmecema zdaj zaostaja za točko. V domači dvorani je izgubil s Pittsburghom z 2:5. Pri zmagovalcih, ki so prevzeli vodstvo v metropolitanski skupini, je bil z golom in dvema podajama najbolj razpoložen Jake Guentzel. Philadelphia je s 7:4 v gosteh premagala New York Rangers, junak tekme pa je bil Ryan Giroux, ki je dosegel svoj 200. gol v ligi in temu dodal dve podaji. Giroux je v drugi tretjini najprej podal za gol Travisa Konecnyja in vodstvo 5:4, v 50. minuti pa zadel še za 6:4 in predčasno odločil zmagovalca. Colorado je doma izgubil proti Edmontonu z 2:4. Blestel je Connor McDavid, ki je dosegel tri gole za Edmonton, dva v zadnji tretjini, ko so Kanadčani zaostanek 2:1 z delnim izidom 3:0 spremenili v zanesljivo zmago. V gosteh so se veselili tudi hokejisti Toronta, ki so s 3:2 zmagali v Detroitu. Igralec srečanja je bil Auston Matthews, ki je 31 sekund pred koncem zapečatil usodo gostiteljev. San Jose je v derbiju zahoda kar s 5:2 odpravil Dallas. Odločilna je bila prva tretjina, ki so jo domači dobili kar s 4:0, Mikkel Boedker je zadel dvakrat, ko pa je Justin Braun v 25. minuti povišal na 5:0, je bil zmagovalec znan praktično dokončno.

Anže Kopitar iz Los Angeles Kings, ti so na 10. mestu zahodne konference, je bil danes prost, v noči na torek po slovenskem času pa ga s kralji čaka gostovanje v Chicagu.

Izidi:
New York Rangers - Philadelphia Flyers      4:7
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers        2:4
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils     2:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2:5
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs     2:3
Winnipeg Jets - Florida Panthers            7:2
San Jose Sharks - Dallas Stars              5:2

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.