Hokej

VIDEO: Zmaji pred novo sezono lige Ebel zadržano optimistični

Ljubljana, 11. 09. 2014 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Začenja se nova sezona lige Ebel, razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva. V njem bo tudi letos sodelovala ena slovenska ekipa, ljubljanska Telemach Olimpija. Zeleno-beli se zavedajo, da na papirju nimajo možnosti za preboj na vrh, predajajo pa se ne.

Poplačilo starih obveznosti, gradnja nove ekipe, trdo delo na vseh področjih, ki bodo hokejski klub dvignile iz sivine zadnjih let. To so bile iztočnice današnje novinarske konference, na kateri se je pred novo sezono predstavila ljubljanska zasedba. Pred sezono 2014/15 je v ekipi izpod Rožnika precej novega. Nov je tudi trener Fabian Dahlem, ki je svoje delo zastavil resno in odločno. Prav danes je potrdil, da bo njegov pomočnik nekdanji trener in dolgoletni igralec zmajev Bojan Zajc, pomlajeno ekipo z najmanj tujci v ligi pa čaka še veliko trdega dela.

Telemach Olimpija z zmernim optimizmom pričakuje začetek nove sezone lige EBEL.
Telemach Olimpija z zmernim optimizmom pričakuje začetek nove sezone lige EBEL. FOTO: Damjan Žibert
"Gremo v pravo smer in zagotovili bomo boljšo sezono, boljšo organizacijo kluba in boljši sistem kot v preteklosti. Bistveno je, da se usmerimo v rezultate in pričakovanja, pretirane evforije verjetno ne smemo gojiti, absolutno pa smo uresničili tisto, kar smo najavili. To je ekipa, ki se bo na vsaki tekmi borila za ugoden rezultat in ki bo pokazala srce ter ga tudi pustila na ledu," je ob predstavitvi želja in ciljev v novi sezoni dejal predsednik kluba Marko Popovič. Poudaril je, da v klubu trdo delajo, da bi dvignili kakovostno raven delovanja, da bi prepričali pokrovitelje, da se vrnejo ali pa da sodelujejo na novo, pripravljajo tudi akcije, da bi v Tivoli vrnili gledalce, ki so v zadnjih slabših sezonah počasi zapuščali tribune ledene dvorane. Vedno aktualno je seveda tudi vprašanje financ, predsednik Popovič je zagotovil, da so po njegovih informacijah prvo plačo dobili vsi igralci, da pa imajo še nekaj manjših zaostalih obveznosti iz prejšnje sezone. "Vse skupaj pričakujemo optimistično. Garali smo mesec in pol in smo zelo dobro pripravljeni. Imeli smo nekaj pripravljalnih tekem in zadnji turnir je bil pokazatelj, kaj lahko pričakujemo, kako se lahko zoperstavimo tekmecem. Če bomo ponovili takšno igro tudi v Celovcu, bomo zelo težak nasprotnik," pred novo sezono razmišlja kapetan Aleš Mušič in dodaja: "V ekipi je manj tujcev in več mladih, a ne bo bistveno drugače. Dve peterki sta standardni, dodali smo še eno tujo in delujejo zelo dobro. Imamo energijo, svežino, globino in mislim, da imamo lepe možnosti. Ni skrivnost, da imamo verjetno daleč najmanjši proračun v ligi. A to so stvari na papirju, na ledu pa je 22 igralcev, ki dajo vse od sebe, da zmagajo. Borili se bomo na vsaki tekmi od prve do zadnje minute."

Aleš Mušič ostaja kapetan zmajev.
Aleš Mušič ostaja kapetan zmajev. FOTO: Damjan Žibert

Ekipo so v Tivoliju sestavili predvsem z mladimi domačimi igralci, ostalo je izkušeno jedro ekipe (Aleš Mušič, Matej Hočevar, Boštjan Groznik), pripeljali so nove tujce (vratar Andy Chiodo, Marvin Degon, Hunter Bishop, Kyle Medvec, Matt White). Kot je slikovito primerjavo našel Popovič: "Kot da bi vozili Tour de France: dirkamo vsak dan, kolo ni najboljše, vemo, da je zadaj spremljevalno vozilo, vemo pa, da moramo priti na cilj, sicer bomo diskvalificirani. Delati moramo, da se izboljšamo, nekaj smo že naredili, čaka pa nas še veliko dela." Tako kot v prejšnjih sezonah pa načrtujejo tudi posebne dogodke, za katere imajo že rezerviran decembrski termin; za zdaj so v klubu razkrili, da so v igri tri lokacije na prostem v Ljubljani. "Najprej moramo biti prepričani, da lahko zmagujemo. To potrditev smo že dobili na turnirju na Madžarskem, pridobili smo samozavest in bilo je zelo pomembno, da smo zmagali. Zdaj vemo, kje smo. Vedel sem, da bo moštvo delalo trdo, super pa je, da tudi zmagujemo. Točk seveda še ni, a je pa veliko pozitivnih stvari. Lahko se kosamo z ekipami iz naše lige in pripravljeni smo na začetek sezone. Samo še boljši bomo," pravi nemški strateg Dahlem na klopi zmajev. Na organizacijskem področju lige Ebel bistvenih sprememb ni. V tekmovanju še vedno sodeluje 12 ekip (iz Avstrije Vienna Capitals, VSV Beljak, Graz 99ers, Dornbirn, Innsbruck, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg in KAC Celovec, Telemach Olimpija iz Slovenije, Bolzano iz Italije, Sapa Fehervar iz Madžarske in češki Orli Znojmo), po rednem delu bo na sporedu četrtfinale, ki si ga bo najboljša šesterica zagotovila neposredno, preostala šesterica pa se bo borila za dve vstopnici v drugem delu tekmovanja. Sledili bodo izločilni boji, prvak lige Ebel pa bo znan najpozneje 21. aprila. Igralna dneva bosta petek in nedelja, izjemoma tudi torek.

Fabian Dahlem
Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert

Prvi tekmec Ljubljančanov bo celovški KAC, ki pred novo sezono ne skriva želje po naslovu. Ima novega trenerja Martina Stloukala, pa tudi novega kapetana in novega vratarja Pekko Tuokkolo. Uvod v sezono, v kateri bo naslov branil južnotirolski Bolzano s slovenskim reprezentantom Žigo Pancetom, bo za zmaje v celovški sejemski dvorani v petek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
12. 09. 2014 20.55
+3
bravo eric Pance za napisano v časopisu ekipa.
dd1967
11. 09. 2014 16.58
+8
Me res zanima do kdaj bodo igralci dobivali plače........
devede
11. 09. 2014 16.24
+5
Se mogoce vodilni pri hk Olimpija,kdaj vprasajo,zakaj so izgubili prakticno vse gledalce in ,da jih hodi gledati le se par upokojencev in nekaj tistih,ki so prisli do zastonjkarskih letnih vstopnic?Trenerji in igralci sumljive kvalitete sigurno ne bodo vrnili publiko na tribune pod Roznik.Ljudje hocejo za svoj denar tudi nekaj VIDETI!Ne pa,da jih g.Sekelj in njegovi podaniki vsako leto NA TEGUJEJO !
Padra
11. 09. 2014 16.11
+3
imajo že zagotovljeno mesto v ligi EBEL, in to , z naskokom zadnje.....................
trava@pinkponk.com
13. 09. 2014 15.43
skokom na zadje mesto.saj so že začeli-3-1 so izgubili.naslov pa napisan kot da so jih nabili z 0-3 in zmagali.
Primož Roži? 1
11. 09. 2014 15.50
+13
bi blo lepo,da spremljate malo KHL ligo,ter naše,ki igrajo v klubih te lige.Muršak je v vzponu,Tičar in Jeglič pa ravno tako polnita statistiko.Vsi trije prispevajo na tekmah levji delež k uspehom svojih klubov!!!!!