Hokej

VIDEO: Vražje dobro: Kralji proti Devilsom slavili še drugič zapored, kapetan Kopitar še vedno odsoten

Los Angeles, 20. 11. 2016 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta se v ponovitvi finala za Stanleyjev pokal iz leta 2012, srečali ekipi Los Angeles Kings in New Jersey Devils. Zmagi s 4:2 pa so se veselili Kralji, ki so po seriji porazov doesgli še drugo zaporedno zmago na domačem ledu. Ob zmagi je znova manjkal kapetan moštva Anže Kopitar, ki je še vedno poškodovan.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Boston Bruins - Winnipeg Jets
    02:03
    Vrhunci srečanja Boston Bruins - Winnipeg Jets
  • Vrhunci srečanja Dallas Stars - Edmonton Oilers
    01:05
    Vrhunci srečanja Dallas Stars - Edmonton Oilers
  • Vrhunci srečanja Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs
    02:28
    Vrhunci srečanja Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se še ni vrnil na ledene ploskve v severnoameriški hokejski ligi NHL. Zaradi poškodbe, uradno gre za poškodbo zgornjega dela telesa, je izpustil še četrto zaporedno tekmo. Ekipa Los Angeles Kings je sicer na domačem ledu s 4:2 premagala New Jersey Devils.Tekmo v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani Staples Center so bolje začeli gostje z vzhodne obale Združenih držav Amerike. Vragi so povedli že v četrti minuti, ko je bil uspešen John Moore. Čeprav so kralji v nadaljevanju skušali izenačiti, jih je znova pestila neučinkovitost. Podjetna in napadalna igra se je kalifornijski ekipi obrestovala v drugi tretjini. Alec Martinez je v 25. minuti zabil za izenačenje, minuto in 40 sekund pred koncem tretjine pa je Tanner Pearson poskrbel za prvo vodstvo.

Domači navijači na tretji gol niso čakali prav dolgo. Jeff Carter je bil uspešen že po 45 sekundah zadnje tretjine, v mrežo je pospravil lastni odbitek za še sedmi gol v tej sezoni. Carter je bil na 19 tekmah nove sezone najučinkovitejši igralec Los Angelesa, tako po številu golov kot tudi po številu točk, zbral jih je že 14. Domači so do konca zdržali napad gostov. Izkazal se je vratar Peter Budaj, ki ga je v tem delu ukanil le Nick Lappin. Končni izid je postavil Jake Muzzin 28 sekund pred koncem z zadetkom v nebranjeno mrežo. Los Angeles ostaja v Kaliforniji. Kralje danes po tamkajšnjem času čaka mestni derbi pri Anaheim Ducks, vodilni ekipi pacifiške skupine. Kralji, ki so slavili drugič po vrsti, si v razvrstitvi pacifiške divizije, ob eni odigrani tekmi več, z 19 točkami delijo četrto mesto s San Jose Sharks. Vodilni racmani imajo dve točki več. Skupno pa Kralji v zahodni konferenci zasedajo osmo mesto, ki kot zadnje, še vodi v končnico.

Kralji so prišli do devete zmage v letošnji sezoni, v kateri imajo še deset porazov.
Kralji so prišli do devete zmage v letošnji sezoni, v kateri imajo še deset porazov. FOTO: AP

Arizona Coyotes je za zmago nad San Josejem s 3:2 potrebovala podaljšek, pod odločilni gol se je podpisal Martin Hanzal. Morske pse je pestila huda neučinkovitost, saj so proti vratom kojotov izstrelili kar 45 strelov, največ na eni tekmi v tej sezoni, 43 jih je zaustavil Mike Smith. Presenečenje večera je pripravila ekipa Buffalo Sabres, ki je po izvajanju kazenskih strelov premagala aktualne prvake, zvezdniško ekipo Pittsburgh Penguins. Cal O'Reilly je bil edini uspešen izvajalec, za zmago je ukanil Marc-Andrea Fleuryja. Trener sabelj je Dan Bylsma, ki je leta 2009 s Pittsburgh Penguins osvojil Stanleyjev pokal. V rednem delu je vsaka od ekip zadela le po en gol, pingvinom je podaljšek priigral kapetan Sydney Crosby ob power playu.

Hokejisti Philadelphia Flyers niso našli poti do vrat Tampa Bay Lightning, ki je za četrto zaporedno zmago brez poškodovanega kapetana Stevena Stamkosa slavila s 3:0. Rus Andrej Vasilevskij je zbral 32 obramb ter še drugič po vrsti zaklenil vrata Tampe. Boston Bruins je na domačem ledu s 4:1 vpisal zmago nad Winnipeg Jets. Kanadski derbi je pripadel Montreal Canadiens, ki je z 2:1 premagal Toronto Maple Leafs. Moštvo Ottawa Senators je na domači ledeni ploskvi z 1:4 klonilo proti Florida Panthers. Ekipa Edmonton Oilers je bila s 5:2 v gosteh boljša od Dallas Stars. Zasluga gre komaj 19-letnemu Connorju McDavidu, ki je zabil tri gole za svoj prvi hat-trick. St. Louis Blues je bil boljši od Nashville Predators (3:1), hokejisti Minnesota Wild pa so doma priznali premoč Colorado Avalanche (2:3). Vancouver Canucks je šele po podaljšku priznal premoč Chicago Blackhawks, ki je slavil s 4:3. Chicago je po drugi tretjini zaostajal že 0:3. Marian Hossa je zabil odločilni gol v podaljšku.

Liga NHL, izidi:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4:2
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 0:3
Boston Bruins - Winnipeg Jets 4:1
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2:1**
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:1
Ottawa Senators - Florida Panthers 1:4
Dallas Stars - Edmonton Oilers 2:5
St. Louis Blues - Nashville Predators 3:1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2:3
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3:2*
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3:4*

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.