Hokej

Vsem je zastal dih: sodnika z ledene ploskve odnesli na nosilih

Pittsburgh, 07. 04. 2024 12.34 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Dolgoletni sodnik v hokejski ligi NHL Steve Kozari je led zapustil na nosilih. V zadnji tretjini tekme v Paints Areni v Pittsburghu je trčil z branilcem gostujočega moštva Tampa Bay Lightning Haydnom Fleuryjem in nepremično obležal na ledu. Tekmo so nadaljevali. Domači Penguinsi so s 5:4 premagali goste s Floride.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trčenje se je zgodilo na sredini igrišča, do konca tekme pa je ostalo 13:49 minute. Hayden Fleury je po trčenju vstal in oddrsal z ledu do slačilnice Lightning, medtem ko je Steve Kozari nepremično obležal.

Dolgoletni sodnik v severnoameriški hokejski ligi NHL Steve Kozari je v soboto led zapustil na nosilih.
Dolgoletni sodnik v severnoameriški hokejski ligi NHL Steve Kozari je v soboto led zapustil na nosilih. FOTO: AP

Petdesetletnega uradnika, člana združenja sodnikov lige NHL od leta 2003, so prepeljali v bolnišnico UPMC Mercy, so zapisali v izjavi na spletni strani lige NHL. Kozari je bil "pri zavesti in buden". Za zdaj ne kaže, da bi se huje poškodoval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ujel sem s kotičkom očesa. Tampin branilec je prihajal s klopi, mislim, da sta oba gledala v plošček, tako kot jaz, zato sem ga ujel s kotičkom očesa," je dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan. "Toda nato sta v sekundi trčila, mislim, da sta zadela s čeladama, tako da je bilo res strašljivo. Mislim, da Steve ni mogel preprečiti padca. Vsekakor upamo, da bo vse v redu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Tampe Jon Cooper se je strinjal. "To je bilo težko gledati," je dejal. "Fleury je odšel v slačilnico. Seveda je bil malce pretresen. To je bila res čudna nesreča. Ampak upajmo, da bosta oba v redu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
07. 04. 2024 13.35
+1
Sem gledal v zivo. Grozno je izgledalo…