Hokej

Washington kot prvi potrdil mesto v končnici lige NHL

Tampa, 19. 03. 2017 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Washington Capitals je na gostovanju s 5:3 premagala Tampa Bay Lightning in se kot prva že uvrstila v končnico severnoameriške hokejske lige NHL. Za moštvo iz ameriške prestolnice, ki je s 100 točkami na čelu lige, je T.J. Oshie dosegel tri gole, preostala pa Justin Williams in John Carlson.

Ovečkin in Oshie sta takole proslavljala enega od zadetkov Washingtona.
Ovečkin in Oshie sta takole proslavljala enega od zadetkov Washingtona. FOTO: AP

Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na ponedeljek po slovenskem času v Calgaryju s Flames. Sedaj jih šest točk loči od zadnjega mesta, ki še vodi v končnico, saj so igralci St. Louis Blues v gosteh s 3:0 odpravili Arizono Coyotes in imajo 81 točk, tako kot Nashville Predators, ki so sicer izgubili v Carolini s Hurricanes z 2:4. Kralji so doslej zbrali 75 točk.

Igralci iz prestolnice imajo po novi zmagi dve točki prednosti pred ekipo Columbus Blue Jackets, ki je s 3:2 po podaljšku slavila v New Yorku. Srečanje z igralci Islanders je odločil Cam Atkinson z zadetkom po minuti in 1:19 sekundah dodatnega dela igre. Za Chicago Blackhawks je Ryan Hartman zadel 17 sekund pred koncem podaljška in njegova ekipa je v gosteh z 2:1 premagali Toronto Maple Leafs. Chicago ima na čelu zahodnega dela lige 97 točk in je tako tik za petami prvima ekipama na vzhodu NHL.

Najbližja zasledovalca Chicaga v boju za prvo mesto na zahodu sta izgubila. Drugouvrščeno Minnesoto Wild je na njenem ledu ugnala ekipa New York Rangers s 3:2, hokejisti San Jose Sharks pa so ostali tretji, četudi so v derbiju pred svojimi navijači izgubili s četrtouvrščenim moštvom zahoda Anaheim Ducks z 1:2. Na vzhodnem delu sta palici prekrižali peto in šesto moštvo tega dela lestvice; višje so ostali Montreal Canadiens, ki so po kazenskih strelih, v katerih sta bila uspešna Paul Byron in Aleksander Radulov, v Ottawi ugnali Senators s 4:3.

Izidi:
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2:0
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 1:2
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 1:2 (po podaljšku)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3:4 (po kazenskih strelih)
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3:5
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 4:2
Minnesota Wild - New York Rangers 2:3
Arizona Coyotes - St. Louis Blues 0:3
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 5:1
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2:3 (po podaljšku)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.