Hokej

VIDEO: Washington že enajstič v nizu boljši od Bostona, Pittsburgh klonil v Las Vegasu

Boston, Las Vegas, 15. 12. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NHL je bilo v noči s četrtka na petek veliko zanimivih obračunov. Boston Bruins so na domačem ledu klonili proti Washington Capitals, ki so po vodstvu že s 4:1 nato malce popustili (5:3). Lasvegaški vitezi so premagali Pittsburgh Penguins (2:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks
    03:30
    Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New Jersey Devils
    03:06
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New Jersey Devils

Hokejisti Nashville Predators so po zmagi 4:0 v Edmontonu nova vodilna ekipa zahodne konference severnoameriške profesionalne lige. Predators so izkoristili drugi zaporedni poraz St. Louis Blues, se z njimi izenačilii po točkah, prehiteli pa tudi Los Angeles Kings, ekipo Anžeta Kopitarja. Junak tekme v Edmontonu je bil finski vratar Nashvilla Juuse Saros, ki je ubranil 46 strelov in prvič v sezoni ostal nepremagan. Gosti so vse gole dosegli v drugi četrtini, strelci so bili Šved Pontus Aberg, Kyle Turris, Čeh Kevin Fiala ter Švicar Roman Josi.

Vitezi iz Las Vegasa igrajo prvo sezono med severnoameriško hokejsko elito, kjer tako uspešen kot nevadsko moštvo ni bil še noben debitant.
Vitezi iz Las Vegasa igrajo prvo sezono med severnoameriško hokejsko elito, kjer tako uspešen kot nevadsko moštvo ni bil še noben debitant. FOTO: AP

Nashville je zdaj po točkah izenačen s St. Louisom, ki pa ima odigrani dve tekmi več. Prvo mesto zahodne konference so morali Blues predati zaradi poraza 1:3 v Anaheimu, kjer je bil za zmago domačih z dvema goloma najbolj zaslužen Kevin Roy. Zmagovito serijo je nadaljevala Tampa, z 48 točkami najboljša ekipa lige. V gosteh je za šesto zaporedno zmago s 4:1 premagala Arizona Coyotes, najučinkovitejši igralec lige Rus Nikita Kučerov, ki ima točko več od soigralca Stevena Stamkosa, Brayden Point in Tyler Johnson so k uspehu prispevali gol in podajo.

Boston še enajstič neuspešen v obračunu z Washington Capitals
Uspešen je bil tudi zdaj najbližji zasledovalec Tampa Bay Lightning na Vzhodu, Columbus. Blue Jackets so na domačem ledu proti New York Islanders po prvi tretjini vodili s 3:0, gosti so z dvema goloma Josha Baileyja izenačili, Bailey je v zadnjem delu s svojim tretjim golom otočane še enkrat približal tekmecu, toda sekundo pred koncem je njihovo usodo s strelom na prazen gol zapečatil Josh Anderson. Columbus se je po točkah (41) na drugem mestu konference izenačil s Toronto Maple Leafs, ki so z 0:2 izgubili v Minnesoti, že prej pa je imel enako točk kot Washington. Capitals so tokrat zmagali v Bostonu, kosmatince so ugnali s 5:3. To je bila že njihova enajsta zaporedna zmaga v medsebojnih tekmah, k njej je z dvema goloma največ prispeval Alex Chiasson, v njegovi ekipi so bili natančni še Čeh Jakub Vrana, Šved Nicklas Backström in Rus Aleks Ovečkin. Za Boston je dva gola dosegel Patrice Bergeron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kopitar je moral predati četrto mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev napadalcu Calgaryja Johnnyju Gaudreaju, katerega zadetek pa njegovi ekipi ni pomagal na tekmi s San Jose Sharks. Slednji so v gosteh zmagali s 3:2, odločilni gol je dve minuti in 48 sekund zabil Finec Joonas Donskoi. Edina tekma, ki se je končala po podaljšku, je bila v Montrealu, kjer so domači prekinili serijo treh porazov, gol je v drugi dodatni minuti dosegel Čeh Tomaš Plekanec. To je bil njegov prvi zadetek v zadnjih 18 tekmah. Z istim izidom kot Kanadčani so zmagali tudi Philadelphia Flyers, ugnali so Buffalo Sabres, Colorado Avalanche, boljši je bil od Florida Panthers, in Vegas Knights, ki so v slabo voljo spravil Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks pa so v gosteh s 5:1 premagali Winnipeg Jets.

Izidi lige NHL:

Boston Bruins ‒ Washington Capitals 3:5
Philadelphia Flyers ‒ Buffalo Sabres 2:1
Columbus Blue Jackets ‒ New York Islanders 6:4
Montreal Canadiens ‒ New Jersey Devils 2:1*
St. Louis Blues ‒ Anaheim Ducks 1:3
Minnesota Wild ‒ Toronto Maple Leafs 2:0
Winnipeg Jets ‒ Chicago Blackhawks 1:5
Colorado Avalanche ‒ Florida Panthers 2:1
Calgary Flames ‒ San Jose Sharks 2:3
Edmonton Oilers ‒ Nashville Predators 0:4
Arizona Coyotes ‒ Tampa Bay Lightning 1:4
Vegas Golden Knights ‒ Pittsburgh Penguins 2:1
* - po podaljšku

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.