Hokej

VIDEO: Washington z gladko zmago potrdil vodstvo v NHL

Anaheim, 23. 02. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Washington Capitals so tokrat gostovali pri Philadelphia Flyers in brez težav visoko zmagali s 4:1. Vodilna ekipa severnoameriške lige NHL je očitno spet v zmagovitem ritmu; dva gola je za zmago dosegel Jevgenij Kuznjecov, izkazal pa se je tudi vratar Braden Holtby, ki je zbral 33 obramb.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
    01:59
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Edmonton Oilers
    02:57
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Edmonton Oilers

Po enkrat sta za goste zadela še Nicklas Backström in T.J. Oshie ter po dveh zaporednih porazih pomagala Washingtonu do nove zmage. "Tekma nam je zadala kar nekaj frustracij. Pokazali smo veliko dobrega, si pripravili veliko lepih priložnosti, toda nismo našli poti do mreže. To se nam prevečkrat dogaja," je po porazu dejal kapetan letalcev Claude Giroux. Začetek tekme je sicer napovedoval, da bi se jim lahko tokrat odprlo, Jakub Voraček je po 23 sekundah tekme zatresel mrežo, toda po pregledu video posnetka, ki ga je zahteval gostujoči trener, so sodniki ugotovili, da je vratarja Holtbyja nepravilno oviral domači napadalec Dale Weise in gol razveljavili. V četrti minuti so nato zadeli okvir vrat, tudi to je pokazal šele posnetek, saj so igralci Philadelphie plošček že videli v golu. Edini, ki je premagal Holtbyja, je bil v drugi tretjini Brayden Schenn, takrat je izid znižal na 1:2. Potem pa sta na sceno stopila ruska igralca gostujoče ekipe, Kuznjecov je z golom vodstvo povišal, prvi zvezdnik ekipe Aleks Ovečkin pa je nato podal za četrti gol. To je bila njegova 54. točka v sezoni, a pri učinkovitosti ni najboljši igralec svojega moštva, devet točk več ima v svoji zbirki Backström.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: AP

Najučinkovitejši igralec lige je še naprej napadalec Edmontona Connor McDavid, ki je v obračunu s Florido dosegel 68. točko v sezoni, podal je pri odločilnem golu na tekmi, ko je za vodstvo gostov s 4:3 in s tem končni izid svoj prvi gol v sezoni dosegel branilec Kris Russell. Edmonton je končal niz petih zaporednih zmag hokejistov Floride, ki jim očitno bolj ustrezajo gostovanja, saj so niz dosegli v tujih dvoranah. Najbližji zasledovalci Washingtona so v sredo počivali, zato pa so spet na led stopili igralci Bostona. A niso bili uspešni, v Anaheimu so morali priznati premoč domače ekipe, to je bil njihov prvi poraz pod vodstvom novega trenerja Brucea Cassidyja, pred tem so zmagali štirikrat zaporedoma. Čeprav je bil izid 5:3, je bila tekma odločena šele v zadnjih trenutkih, ko so domači kaznovali, da so tekmeci iz igre potegnili vratarja, končni rezultat je postavil Andrew Cogliano. Pred tem je bil za Anaheim dvakrat natančen Šved Rickard Rakell.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo danes ponoči po srednjeevropskem čas v Staples Centru gostili prav Boston Bruins.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Washington Capitals    1:4
Florida Panthers - Edmonton Oilers           3:4
Anaheim Ducks - Boston Bruins                5:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.